Onscherp Slikkerveer D1 houdt het onnodig spannend tegen SVS D1

Geplaatst op: 21-09-2015

Na een wervelende bekerstart waarin de eerste 3 duels werden gewonnen, stond vandaag SVS D1 op het programma. SVS is een bekende ploeg, want voor de zomer speelde de nieuwe D1 ook al een oefenduel tegen SVS nieuwe D1. Toen werd er door Slikkerveer moeizaam gewonnen tegen het stugge SVS, we waren dus gewaarschuwd voor een mogelijk lastige pot.

Danijal en Joshua waren de hele week afwezig geweest i.v.m. werkweek van school en zouden logischerwijs op de bank starten, ware het niet dat er iemand (zelfs bijna 2 spelers...) te laat was. Erg jammer, want je bereid je als staf voor op de wedstrijd en als je dan om dit soort redenen onnodig wisselingen moet doen is dat gewoon zonde.

De eerste helft begon SVS met aftrap en na een minuut kreeg SVS ook de eerste kans. De in buitenspel staande (video beelden aanwezig) aanvaller van SVS werd alsnog achterhaald door Nick waardoor hij geen kracht meer geven aan zijn schot en de bal een simpele prooi was voor Kevin.

In de 2de minuut was de eerste grote kans voor Slikkerveer waarbij Joshua met een goede steekpass Mike voor de keeper zette, maar zijn schot werd net optijd geblokt door de verdediger van SVS. Dit werd ook het verhaal van de wedstrijd. Slikkerveer kreeg veel van dit soort grote kansen, maar door traag handelen van de Slikkerveer aanvallers en het steeds net kunnen blokken van de bal door de SVS verdedigers voorkwam vandaag dat Slikkerveer wederom een grote score kon neerzetten.

Voetballend had Slikkerveer het lastig de eerste helft. Met name door het statische spel van de aanvallers, reactievoetbal en het weinig winnen van de "2de bal". Ondanks dat hadden we een paar goede kansen, maar stonden we voor de goal niet op scherp. In de 19de minuut wel. Jassine wist vanuit het 16-metergebied Nour te vinden, waarna hij met een bal in de verre hoek de prima spelende keeper van SVS kansloos liet.

De 2de helft al snel 2 goede mogelijkheden voor Slikkerveer, maar kwamen we 2x net te kort bij een voorzet van de rechterkant. In de 41ste minuut was het echter wel raak. Na balverovering kwam de bal bij Ravi die met een dieptepass Mike wist te bereiken. Door een uitstekende aanname kon de bal direct doorgespeeld worden op Silvester die geheel vrijstaand op de keeper af kon gaan. Oog in oog met de doelman hield hij het overzicht en speelde de bal breed. De mee gelopen Nour had weinig moeite om deze buitenkans in het lege doel achter te laten.

Het was aan Slikkerveer zelf te wijten dat ze de wedstrijd niet in het slot gooide doormiddel van een 3de treffer. De mogelijkheden waren er genoeg, maar ook de 2de helft stond de defensie van SVS steeds op het juiste moment in de weg. Het was aan de defensie van Slikkerveer te danken dat SVS zelf geen kansen kreeg om terug te komen in de wedstrijd, totdat we uit het niets 2 minuten voor tijd alsnog de spanning in de wedstrijd terug brachten. Na een blunder waarbij de bal zomaar werd ingeleverd bij de tegenstander, wist deze hier dankbaar gebruik van de maken. Met een direct schot op doel verdween de bal tegen het net en stond er plotseling 2-1 op het scorebord. Erg frustrerend, omdat je vandaag als team het verdiend had om met een "clean sheet" van het veld te stappen.

In balbezit was het geen goeie wedstrijd, maar verdedigend stonden we weer als een huis en juist daarom jammer dat we onszelf niet hebben beloont door de tegentreffer. Gelukkig werd het niet meer spannend, waardoor Slikkerveer D1 ook nu weer zijn wedstrijd won en daarmee de koppositie in de bekerpoule vasthoudt.

Maandag om 18:30 moeten we weer aan we bak. Dan staat de laatste wedstrijd van het Ridderkerk toernooi op het programma. In de "finale" is RVVH D1 de laatste tegenstander, waarbij Slikkerveer moet winnen van titelfavoriet RVVH (beter doelsaldo) om zich dit seizoen de beste van Ridderkerk te mogen noemen.

Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1.