Onnodig puntverlies D1 bij competiitestart

Geplaatst op: 01-11-2015

Voor de foto's: Klik hier

Slikkerveer D1 is begonnen aan de competitie. Na de eerste plaats in de bekerpoule en het winnen van het Ridderkerk toernooi is het volgende doel om mee te doen voor promotie. Aangezien alleen plek 1 recht geeft op promotie willen we met deze selectie die positie zien te bemachtigen aan het einde van het seizoen. Erg makkelijk zal dat niet worden, maar met de huidige resultaten zijn we één van de kanshebbers. Vandaag stond de wedstrijd bij Poortugaal D1 op het programma en omdat ook hun eerste zijn geëindigd in hun bekerpoule, was het op papier meteen een duel tussen twee concurrenten.

Om 8:30 begon de wedstrijd op het 2de veld van Poortugaal, dat de dag ervoor of nog in de ochtend gemaaid was. Het gemaaide gras lag nog op het veld, wat ervoor zorgde dat het veld erg stroopte en langzamer was. Voor Slikkerveer bleek dat geen probleem in het begin, want vanaf de start waren zij direct de bovenliggende partij. Vele duels werden gewonnen door het scherpe Slikkerveer en het was dan ook geen verassing dat het na 9 minuten 0-1 werd. Na een steekbal van Rick kwam de bal bij Mike, die vervolgens goed uithaalde en de bal in de hoek plaatste. De keeper van Poortugaal zat er nog aan, maar kon deze niet goed verwerken waardoor Slikkerveer dik verdiend 0-1 voorkwam.

De rest van de eerste helft bleef Slikkerveer de bovenliggende partij tegen het fysieke team van Poortugaal dat volgens de trainer van Poortugaal alleen uit 2de jaars D-spelers bestaat. Niet veel later na de 0-1 was het wederom Mike met een goede schotkans, maar deze ging er helaas niet in en omdat Slikkerveer vergat het krachtsverschil om te zetten in een grotere voorsprong, kwam Poortugaal op gelijkte hoogte. Uit een spaarzame tegenaanval kwam de bal wat ongelukkig en dom tegen de hand van een Slikkerveer verdediger, waarna Poortugaal deze vrije trap benutte. Slikkerveer had even een slaapmomentje, waardoor er achterin vrij ingeschoten kon worden.

Na een actie van Joshua kon Slikkerveer bijna alsnog met een terechte voorsprong gaan rusten, maar zijn schot ging rakelings over de goal. Uiteindelijk moest Slikkerveer zelfs met een achterstand de kleedkamer opzoeken. Poortugaal kreeg de bal voorin op zo'n 20 meter van de goal, waar volgens de scheidsrechter een overtreding werd gemaakt, maar hij gaf voordeel omdat de bal bij de linksbuiten terecht kwam. Deze had alle tijd en ruimte, maar verzuimde zelf om de bal op doel te schieten en omdat zijn bal net naast ging besloot de scheidsrechter om alsnog een vrije trap toe te kennen. Een zeer dubieuze keuze van de scheidsrechter die erg van invloed bleek op de wedstrijd, aangezien deze vrijetrap alsnog in het doel verdween. Een vervelende beslissing van de verder wel redelijk fluitende scheidsrechter.

In de rust was duidelijk dat we dus nog 30 minuten hadden om de 2-1 goed te maken, maar ook moesten zorgen dat we geen domme vrije trappen meer weggaven, het feit dat we 2-1 achter stonden zonder voetballend een kans tegen te hebben gehad betekende dat onze normaal betrouwbare defensie 2 domme slaapmomentjes hadden gehad.

Ook de 2de helft weer een Slikkerveer gezien die streed voor een overwinning en al snel kwamen we op gelijke hoogte. Na een pass van Joshua werd Mike oog in oog met de keeper naar de grond gewerkt, maar gelukkig wist hij net op de been te blijven. Oog in oog faalde hij niet en bracht hij het team weer naast Poortugaal. Het werd hierna een wat meer open wedstrijd waarin Poortugaal ook wat meer op de helft van Slikkerveer kwam, maar ook nu waren de grootste kansen voor Slikkerveer, ondanks dat een voorzet van Poortugaal bijna in het doel verdween. 2x kwam Joshua door aan de zijkant, maar wist hij zijn schoten 2x op de keeper te schieten i.p.v. in een hoek en belandde een schot van Silvester (via de keeper?) op de paal. Ook een schot van Nour binnen het 16-metergebied trof helaas geen doel en als je ze zelf niet maakt dan weet je dat die aan de andere kant kan gaan vallen.

Uit een counter van Poortugaal aan onze rechterkant van het veld brak de linksbuiten door. Omdat een Slikkerveer verzuimde goede rugdekking te geven en eerst achteruit te lopen, waren we later bij de bal dan de linksbuiten die met de bal ervandoor ging en oog in oog met onze doelman de bal in het net achter liet. Wederom een onnodig slaapmomentje van de verder vandaag betrouwbare verdediging, maar met 3 van zulke tegendoelpunten doe je jezelf en je team flink tekort.

Door de goede strijd wisten we uiteindelijk 4 minuten voor tijd onze ongeslagen status (14 wedstrijden) te behouden. Uit een corner van Silvester bleef de bal hangen in het strafschopgebied, waarna Nour met zijn chocolade been via de onderkant van de lat de eindstand bepaalde. Een 3-3 gelijkspel betekend dat we direct met 2 verlies punten achter de concurrentie aan moeten, maar met nog 17 wedstrijden op het programma is er voor iedereen nog een lange weg te gaan.