Onder het mom van “de beste stuurlui staan aan wal”

onder-het-mom-van-de-beste-stuurlui-staan-aan-wal

Geplaatst op: 05-11-2018

Beste ouders en spelers van SV Slikkerveer,

Binnen de vereniging is er een trent gaande waar wij als jeugdcommissie niet blij van worden. Spelers maar met name ouders vinden dat zij trainers ter verantwoording moeten roepen bij elke beslissing die zij nemen. Ik vraag me werkelijk af of deze ouders zich bewust zijn van hoe belastend dit is voor deze trainers. Als ouder van twee op niveau sportende kinderen, maar vooral in mijn verantwoordelijkheid als Hoofd Jeugdopleiding wil ik deze trend per direct een halt toeroepen.

sv Slikkerveer heeft 490 jeugdleden en we groeien elke week. De jeugdafdeling wordt bestuurd door maar 4 commissieleden. We hebben binnen de club te maken met 3 trainers van “buiten” de club. Dat wil zeggen dat meer dan 50 trainers welwillende ouders zijn, die er samen met de jeugdcommissie en andere vrijwilligers voor zorgen dat onze jeugd elke week traint en zijn wedstrijdje speelt.

Het is op z’n zachts gezegd niet motiverend voor trainers om elke week van een aantal ouders te horen dat de scheids slecht was, hun wisselbeleid niet deugt, de trainingen niet goed zijn of dat de kinderen van anderen te slecht zijn voor het team.

Wel nu. Spelers maar met name ouders die vinden dat zij langs de lijn van alles mogen roepen, wil ik het volgende meededelen. De maat is vol. Te veel trainers hebben aangegeven omwille van juist die klagende ouders te willen stoppen. Indien ouders vinden dat wij als club te weinig doen om het plezier van hun kind te garanderen verzoek ik deze ouders te komen met een passende oplossing waar iedereen baat bij heeft of een club te vinden die beter past bij de ambities die zij voor hun kinderen hebben.

Namens de Jeugdcommissie,
Clyde Pinas