Nieuwjaarsspeech voorzitter Rinus Hitzert

nieuwjaarsspeech-voorzitter-rinus-hitzert

Geplaatst op: 05-01-2021

Beste Slikkerveerders,

In een normaal jaar organiseren we een nieuwjaarsreceptie op ons Sliknest, gezellig met elkaar. Maar helaas gaan zaken momenteel anders dan normaal, waardoor ik u nu via deze brief bijpraat. Het betekent helaas ook dat onze jubilarissen niet gehuldigd kunnen worden. Dat feestelijke moment halen we zeker op een later moment in.

Lockdowns
Het jaar 2020 had voor Slikkerveer hét jaar moeten worden van onze honderdste verjaardag, maar zal voor altijd in onze herinnering blijven als het coronajaar. Een jaar waarin ons dagelijks leven op zijn kop werd gezet en een groot gedeelte van het verenigingsleven na 12 maart stil kwam te liggen.

Voor de leden die zo gek zijn van het spelletje was dat een groot gemis. De jeugd moet het nu hebben van voornamelijk trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Voor onze senioren is het nog lastiger nu zij al tijdenlang in kleine groepen trainen zonder uitzicht op wedstrijden.

Niet alleen voor spelers was dit een moeilijk jaar. Ook voor de supporters die graag naar de wedstrijden komen en voor alle vrijwilligers die hun vrije tijd aan de vereniging besteden. Maar mensen zijn ook in het werk geraakt. Wij leven mee met leden of ouders van jeugdleden wiens baan en inkomen op de tocht kwam te staan of bij de sponsor wiens bedrijf klappen heeft gekregen. Wij vragen iedereen die financieel in de problemen is gekomen en niet kan voldoen aan contributieverplichtingen of sponsorverplichtingen, in gesprek te gaan met onze penningmeesters Jeroen en Martijn om te bekijken wat wel kan.

Positiviteit
Gelukkig zijn er ook positieve gebeurtenissen te noemen, want in die verplichte lange rust gingen bij velen de handen uit de mouwen. Zo wordt door een actieve club van eigen mensen keihard gewerkt aan de totale renovatie van de kleedkamers. Kleedkamer voor kleedkamer zorgen zij voor een prachtig resultaat. Ondertussen hebben zich alweer drie sponsors gemeld voor nog eens drie kleedkamers.

Verder hebben we afgelopen jaar een nieuwe kunstgrasmat op veld 2 met led-verlichting gekregen, is er nieuw hekwerk geplaatst, wordt de verzorgingsruimte opgeknapt, worden bezoekers aan ons sportpark tegenwoordig onthaald door een XL Slikkerveer-logo op de buitenmuur, heeft de kantine afgelopen zomer een grotere bar gekregen, is een nieuwe vloer gelegd in de keuken, achter de bar en op het balkon, heeft de tafelvoetbaltafel een Slikkerveerse look gekregen, is gloednieuwe roodzwarte zonwering opgehangen en zijn er kabels getrokken om de geluidsinstallatie op het sportpark te vernieuwen. En als klap op de vuurpijl is in de afgelopen maanden de bestuurskamer compleet verbouwd. Een geweldig nieuw visitekaartje voor ons als vereniging dat ik u graag binnenkort laat zien.

Al deze werkzaamheden en verfraaiingen van onze accommodatie zijn gerealiseerd door heel veel uurtjes vrijwilligerswerk en volledig betaald door sponsors die Slikkerveer een warm hart toedragen. Het heeft de vereniging geen geld gekost! Vanaf deze plaats namens het bestuur, maar zeker ook de leden van SV Slikkerveer zeer veel dank aan deze vrijwilligers en sponsors, die dit voor alle leden hebben gerealiseerd.

Er zijn gelukkig ook activiteiten geweest die wél doorgingen. Om te beginnen werd met Kaapse Brouwers een eigen bier gemaakt en ging de Kaapse Kerel met een uniek Slikkerveer-glas in de verkoop. Met Van Noppen startte we een actie met Slikkerveer-chocola. In de maand augustus kenden onze senioren een eigen 7x7 Corona Cup, dat werd gevolgd door een prima organisatie van het jaarlijkse Ridderkerk Toernooi op ons complex. Hiervoor mochten we complimenten in ontvangst nemen van de andere deelnemende verenigingen, Sport Service Ridderkerk en de gemeente.

Op 7 oktober 2020 vierden we in klein comité het 100-jarig bestaan met een kleine receptie en later op de avond een boekpresentatie. Beide gelegenheden mochten door maximaal 30 mensen worden bijgewoond. De eerste receptie was voor de andere Ridderkerkse verenigingen, politieke partijen en enkele sponsors. De boekpresentatie werd bijgewoond door onze ereleden, leden van verdienste en de jubileumcommissie, waarop het geweldige boek 100 jaar Slikkerveer ‘EVEN FEL ALS IN ‘T BEGIN’ werd gepresenteerd. Een prachtig boek dat met dank aan Stichting Fonobori en andere donateurs gratis aan onze leden kon worden aangeboden. Vanaf half oktober hadden we met dank aan Albert Heijn Dillenburgplein ook een geweldige voetbalplaatjesactie en tot slot opende op 19 november een fraaie expositie in de Oudheidkamer. Helaas moest deze vanwege de landelijke maatregelen vroegtijdig sluiten.

Kortom, ondanks dat er weinig tot niets kon, gebeurde er betrekkelijk veel rondom onze mooie vereniging. Zo ben ik ook blij dat we afgelopen zomer op de Algemene Ledenvergadering officieel afscheid konden nemen van onze inmiddels gestopte voorzitter Joop van Ettinger, met een zeer verdiend erevoorzitterschap. Ook onze voormalig wedstrijdsecretaris en huidig trainer van de ongeselecteerde senioren Gilles Brandt werd benoemd tot erelid.

2021
Nu richten we ons op 2021. Een nieuw jaar waarin we uitdagingen op ons pad krijgen die we met zijn allen aan moeten gaan. Als bestuur zijn we bezig met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en een noodplan aan het vormen om onze cv-ketels en boilers te vernieuwen. Door het gebrek aan inkomsten uit onze kantine wordt dat laatste een grote uitdaging, maar daarover vertel ik u op een later moment meer.

De komst van de vaccins geeft in ieder geval nieuwe hoop, al kan de uitrol enige tijd op zich laten wachten. Toch hoop ik dat we elkaar binnenkort weer mogen ontmoeten op ons sportpark. Ik kijk uit naar de dag dat er weer gevoetbald wordt op alle velden door jeugd en senioren met een open kantine. De dag dat alle vrijwilligers weer actief mogen zijn, dat supporters weer langs de lijn mogen staan om hun spelers aan te moedigen en dat de kantine weer vol stroomt met mensen voor een hapje en een drankje. Nog even volhouden – want die dag komt echt.

Rest mij om alle leden, supporters en sponsors te bedanken voor hun geweldige inzet, loyaliteit en geduld. Ik wens jullie allen een heel goed en gezond 2021 toe met meer spelvreugde, geweldige voetbalwedstrijden en heel veel mooie nieuwe verhalen op het Sliknest.

Rinus Hitzert
Voorzitter SV SlikkerveerSliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x