Nieuwe KNVB competitie voor kinderen met autisme gaat van start in Zuid-Holland

Geplaatst op: 18-09-2015

De KNVB begint zaterdag 19 september met een officiële ASS-competitie in Zuid-Holland. Om 10.00 uur hebben ASW en NOC Kralingen de eer om de officiële aftrap van deze nieuwe competitie te verrichten. De ASS-competitie is opgezet voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar met een autisme spectrum stoornis. Deze kinderen kunnen of willen niet in reguliere- of G-teams voetballen omdat ze vaak moeite hebben met de omgangsvormen in een team. Door kinderen met autisme met elkaar te laten voetballen kunnen ze op een leuke manier kennismaken met de sport en indien mogelijk op termijn doorstromen naar een reguliere competitie.

Naar aanleiding van een tweejarige pilot, waarbij er naar de behoefte van de doelgroep voor een dergelijke competitie werd gekeken, is de ASS-competitie in het leven geroepen. Vooralsnog is besloten om in het seizoen 2015/’16 alleen in KNVB district West II van start te gaan met de verenigingen die ook deel hebben genomen aan de pilot. Vanaf dit seizoen wordt de behoefte die deze competitie in andere delen van het land en bij andere verenigingen oproept per jaar geëvalueerd en wordt de competitie waar nodig uitgebreid.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: ‘’Afgelopen zomer werd het besluit genomen om als KNVB door te gaan met de ASS-competitie. De KNVB wil zoveel mogelijk mensen de kans bieden om deel te nemen aan het voetbal. Als bond zijn we dan ook steeds bezig om nieuwe voetbalvormen te ontwikkelen. Hierbij spelen we in op de wensen en behoeften van onze leden en niet-leden. Met voetbalvormen op maat proberen we iedereen de gelegenheid te bieden om te voetballen. Een leven lang voetbal voor iedereen, dat is waar de KNVB zich sterk voor maakt.’’

Aftrap: ASW – NOCKralingen 10.00 uur
Voetbalpark "De Sniep"
Sniepweg 13, Waddinxveen

Noot van de redactie: Ook bij Slikkerveer wordt om 10.00 uur voor het eerst afgetrapt door ASS2, dat het gaat opnemen tegen NOCKralingen ASS2.