Nieuw corona protocol

nieuw-corona-protocol

Geplaatst op: 28-08-2020

Met ingang van heden is er een nieuw corona-protocol, zie tekst hieronder of als download HIER te lezen..

Nog elke dag hebben we te maken met de grote impact van het coronavirus op onze maatschappij. Het nieuwe seizoen staat op het punt te gaan starten, maar dit gaat daarom wel gepaard met de nodige beperkingen. De afspraken die we met elkaar maken zijn genomen om op een veilige en verantwoorde manier met elkaar te kunnen sporten en gebruik te maken van de accommodatie. Het bestuur vraagt bijzondere aandacht voor de volgende maatregelen:

Hygiëne basisregels
 Voor alles geldt: Gebruik je gezonde verstand
 Heb je (milde) klachten? Blijf thuis en laat je testen!
 Houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen
 Vermijd drukke plekken
 Was zo vaak als mogelijk je handen
 Schud geen handen!

Algemene huisregels in en rond het sportpark
 Houd (18+) tenminste 1,5 meter afstand van elkaar langs het veld, de tribune, het terras bij de buitenbar, de kantine en in de kleedkamers: eigen overal
 Informeer kinderen over de veiligheids- en hygiëne voorschriften: zij moeten altijd de instructies van de begeleiding en overige vrijwilligers opvolgen
 Binnen in het hoofdgebouw (kantine) geldt een maximum van 100 bezoekers
 In de kantine en bij de buitenbar hangen diverse aanwijzingen, graag die volgen
 Houd u aan de aangegeven looprichtingen binnen in het gebouw alsook op het sportpark
 Iedere bezoeker moet gaan zitten aan de tafels in de kantine en op het terras na het ophalen van de bestelling, staan is niet toegestaan
 De afgebakende ruimte voor de buitenbar is uitsluitend beschikbaar als wachtrij voor het uitgiftepunt
 Meubilair in de kantine en bij de buitenbar mag niet worden verplaatst
 Voor de wedstrijden op het hoofdveld geldt een maximum aantal van 250 bezoekers. Als het maximum is bereikt zullen wij helaas de toegang moeten afsluiten. Hierbij geldt het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”
 Geforceerd stemgebruik (schreeuwen / zingen) is niet toegestaan
 Gemarkeerde delen op de tribune (met tape/lint) zijn niet toegankelijk

Facilitaire zaken rondom wedstrijden
 Er wordt geen limonade- (ochtend) en theedienst verzorgd rondom wedstrijden: zorg daarom zelf voor voldoende drinken rondom wedstrijden en trainingen
 Zorg dat je je eigen (gemarkeerde) bidon met drinken bij je hebt: bidons delen is niet toegestaan
 Het is niet mogelijk om voor elke wedstrijd een scheidsrechter toe te wijzen door gebrek aan voldoende scheidsrechters. Het kan dus regelmatig gebeuren dat een team zelf zijn scheidsrechter/grensrechter dient aan te wijzen: elk team dient daarom te beschikken over een eigen scheidsrechters fluit (junioren en senioren)
 Bij uitwedstrijden moeten trainers/leiders voorafgaand aan (oefen-)wedstrijden contact opnemen met de tegenstander om te informeren naar de daar geldende maatregelen
 Trainers/ leiders moeten voorafgaand aan (oefen)-wedstrijden nagaan of er sprake is van klachten in het team: indien sprake is van klachten moet op basis van de corona voorschriften bepaald worden of de wedstrijd wel of niet kan worden gespeeld.

Dit protocol moet ertoe leiden dat we samen weer kunnen gaan genieten van het voetbalspelletje. We kunnen dit virus alleen samen verslaan. Laten we ons aan de afspraken houden en alert blijven op elkaar.