Mike van Dongen neemt afscheid met treffer

Bekijk alle foto's van: 2015-05-03 Slikkerveer - AGE>

Geplaatst op: 03-05-2015

In de tweede klasse D kwamen voorafgaande aan deze voorlaatste competitieronde nog negen teams in aanmerking voor degradatie of nacompetitie. Voor de tegenstander van Slikkerveer, het Rotterdamse AGE, was het noodzaak om te winnen om kans op een ontsnappingsroute te behouden. In het duel op het Reijerpark waren ook de eerste kansen voor AGE. In de achtste minuut schoot Fatih Sayilgan voorlangs en Lucien Klaasse een minuut later evenzo. Pas in de elfde minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans van de wedstrijd. Een hard schot van Mike van Dongen verdween in de handen van de AGE-goalie Statz. In de zeventiende minuut kwam Slikkerveer met enig fortuin op een 1-0 voorsprong. Een afstandsschot van Hugo A-Tjak werd van richting veranderd door Thijs Langstraat, waarna de bal precies buiten bereik van Statz in de verre hoek verdween. Daarna werd langzaam maar zeker het spel wat grimmiger met een flinke hoeveelheid overtredingen en bijbehorende gele kaarten over en weer. Slikkerveer kreeg in de laatste vijf minuten van de eerste helft een aantal grote kansen. Een eerste schot van Jason van den Berg, na fraai terugleggen van Steven van Dongen belandde nog in de handen van Statz. In de 45-ste minuut was Statz kansloos op een vlammend schot van Jason van den Berg, die in het centrum op tijd diep was gestuurd door Romano Niamut: 2-0. In de blessuretijd kreeg AGE ook nog een flinke kans, maar Langstraat kopte net over.

In de tweede helft werd Slikkerveer meteen weer onder druk gezet door AGE, dat vocht voor haar laatste kansen. In de eerste minuut moest Mitchel van der Spoel al meteen handelend optreden en zag hij ook nog een afstandsschot net naast gaan. In de 48-ste minuut mocht AGE een penalty nemen, na een valpartij van Andro Pantophlet. Fatih Sayilgan zette zich achter de bal, maar Mitchel van der Spoel redde vakkundig. Ook keek Van der Spoel de bal keurig over toen Yassin Fatin van afstand op de lat en over schoot. Slikkerveer probeerde in deze periode met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. In de 53-ste minuut werd dat ook beloond met een prachtige combinatie, nadat Jason van den Berg met goed storend werk de bal veroverd had. Via Mike van Dongen werd Richard Clement in stelling gebracht, die de bal op zijn beurt terug legde op de meegekomen Jason van den Berg. Middels een perfecte hakbal werd de bij de tweede paal vrijstaande Mike van Dongen bereikt, die de bal eenvoudig hoog in het dak van het doel schoot: 3-0. Daarmee was ook meteen de wedstrijd beslist. Twee minuten later kreeg Steven van Dongen een grote kans, maar zijn inzet kon nog net met de voeten worden tegengehouden door keeper Statz. Slikkerveer kreeg kansen, maar ook AGE gaf het nog niet op en probeerde het met schoten uit de tweede lijn. In de 76-ste minuut leek Richard Clement te scoren op aangeven van Ruben Silva Lopez, maar het vlagsignaal voor buitenspel werd overgenomen door scheidsrechter Voogt. Ook Ruben Silva Lopez en de ingevallen Johan van Wijk kregen nog kansjes, maar het bleef bij de 3-0. In de slotminuut kreeg oud-aanvoerder Mike van Dongen nog een publiekswissel, waardoor hij met een doelpunt afscheid neemt bij Slikkerveer. Volgende seizoen speelt hij voor eersteklasser IFC uit HI. Ambacht. Dankzij de 3-0 overwinning speelt Slikkerveer ook volgende seizoen weer in de tweede klasse en is het met nog een wedstrijd te gaan in deze competitie reeds veilig. Voor AGE waren de druiven zuur, want zij degraderen nu rechtstreeks naar de derde klasse. Slikkerveer speelt komende zondag 10 mei de laatste wedstrijd van deze competitie in Oostvoorne tegen OVV.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Mark Offerman, Vincent de Jong, Roy Schep, Mike van Dongen (90 – Afendy Roehoeputij), Dymon Tewelde (58 – Ruben Silva Lopez), Richard Clement, Romano Niamut, Jason van den Berg (65 – Johan van Wijk) en Steven van Dongen.