Let op: Dinsdag 17 september: 20.00 uur Slikkerveer - Fc IJsselmonde (vrs)

Meiden MO17 pakken 3 punten bij 1e wedstrijd

Geplaatst op: 12-02-2019

Zaterdag 9 februari 2019 zal de boeken in gaan als een dag met veel wind en waterkoud! Dat zal de meiden van de MO17 niet interesseren, zij waren al blij dat hun 1e wedstrijd van het seizoen tijdens de 3e speelronde eindelijk wel doorging. De start van de meiden van Slikkerveer was nerveus en het was toch wel weer even wennen om met elkaar op het veld te staan en iedereen weer te vinden. Gelukkig was tegenstander Poortugaal ook nog zoekende, waardoor onze meiden snel druk gingen zetten op het doel van Poortugaal. Het werd ook beloond met een 1-0 voorsprong in de 5e minuut. Winnifred scoorde na wat gefrommel (lees: scrimmage) in het 16 meter gebied haar doelpunt. Tijdens de 1e helft probeerde de meiden van Slikkerveer door te drukken naar een 2-0 voorsprong, maar dit wilde niet lukken, en door de ontstane ruimte was het Poortugaal dat soms tot gevaarlijke momenten voor het doel van Slikkerveer kwam, maar tot een doelpunt kwam het niet, omdat Isa haar doel schoon hield. Met een ruststand van 1-0 mochten de meiden dan ook helemaal niet klagen.

De nieuwe staf staat onder leiding van Mehdi Tavakol Rahmi. Na de rust waren er door de trainers van de meiden een aantal wisselingen gedaan, dit pakte voor Slikkerveer niet best uit, want Poortugaal kwam na de rust beter uit de startblokken en begon met afstand schoten het doel van Slikkerveer te bestoken. De verdediging van Slikkerveer had er niet echt antwoord op en 10 minuten schoot Poortugaal de gelijkmaker in het doel. 1-1. Door een aantal nieuwe aanwijzingen zetten de meiden hun schouders er weer onder en weten de draad weer op te pakken. Daardoor draaide de rollen weer om, er werd weer meer en meer het doel van Poortugaal opgezocht. Er werden corners genomen maar helaas kwam er geen doelpunt uit. In de 20e minuut kreeg Slikkerveer een vrije trap. Deze werd genomen door Yasemin, richting Luna in het 16 metergebied van Poortugaal, en ondanks dat Luna tussen drie meiden stond kreeg ze toch de bal bij Romy, en die scoorde hieruit de 2-1 voor Slikkerveer. De vrije trap leek wel te zijn “ingestudeerd”. Na de 2-1 probeerde Poortugaal het nog wel, maar de meiden hielden stand en kwamen nog een aantal maal tot een corner, en er was nog eenmaal doelpoging door Luna,  maar het bleef 2-1 voor Slikkerveer tot het laatste fluitsignaal.

Voor een 1e wedstrijd heeft de groep prima gepresteerd, de komende weken zal er hard getraind worden en er zijn een aantal oefenwedstrijden ingelast voor de meiden, zodat ze als groep beter op elkaar ingespeeld raken.
De opstelling: Isa, Iris, Nazli, Ruth, Romy, Felice, Jo-Lynn, Yasemin, Winnifred, Luna, Nikita, Sanne, Naomi, Michelle en Caitlin.