Matig Slikkerveer D1 wint van Rijsoord D1

Geplaatst op: 15-09-2015

Maandagavond speelde Slikkerveer D1 zijn 2de wedstrijd voor het Ridderkerk toernooi. Tegenstander was Rijsoord D1, dat vorige week 7-1 verloor van RVVH D1. Slikkerveer D1 won vorige week 12-0 van Bolnes D1 en was daarmee ook favoriet deze wedstrijd. Ook deze wedstrijd moesten we weer spelers missen, want zowel Danijal als Joshua waren op werkweek met school.

Tijdens de warming-up bekroop al het gevoel dat het een lastige wedstrijd kon worden. Ondanks dat de jongens prima hun warming-up uitvoerde kriebelde er toch iets. Waarschijnlijk was het de "halve meter" hoge grasmat, want echt voetballen zoals we de laatste weken hebben gezien van de boys is echt onmogelijk met zulk hoog gras. Toch begonnen we best goed aan de wedstrijd. Meteen speelde Slikkerveer best behoorlijk, maar de eerst echte kans was voor Rijsoord. Een doorbraak door de as van het veld bracht de spits van Rijsoord oog in oog met keeper Kevin, maar deze wist op zeer sterke wijze de bal uit het doel te houden.

In de 6de minuut van de wedstrijd was het Slikkerveer dat toch op voorsprong kwam. Een aanval via de rechterkant waarbij Silvester de diepte in was gestuurd. Zijn tegenstander passeerde en de voorzet afgemeten terecht kwam bij Nour, die de bal uit de lucht direct subtiel over de keeper heen plaatste. Voor de oplettende trouwe lezers was dit na 5 duels de eerste keer dat Slikkerveer niet in de eerste 5 minuten van de wedstrijd wist te scoren.

In de 9de minuut was het alweer raak. Nu was het Mike die op aangeven van Ravi de bal hard binnen schoot en daarmee de score verdubbelde in een periode dat Slikkerveer regelmatig in de buurt van het vijandelijk doel kwam en regelmatig gevaarlijk werd en enkele hoekschoppen. Slechts 5 minuten later was het wederom Mike die een hard schot wist te lossen op doel, waarbij de keeper veel moeite hard en de bal zo hard was dat deze hem niet kon klemmen. De goed doorgelopen Nour benutte dit buitenkansje waardoor het inmiddels binnen een kwartier 0-3 stond.

Na de best goede start begon het te regenen en dat leek wel verlammend te werken op de boys van Slikkerveer. Het niveau van de meeste spelers zakte met de minuut verder weg naar een lager niveau, waarbij sommige ook zwaar door de ondergrens gingen. Er gebeurde verder in de eerste helft niet heel veel meer, behalve een schot op de paal zo'n vijf minuten voor rust. Het was Mike die vanuit een hoekschop de bal van afstand tegen de paal schoot.

In de rust iedereen zeik en zeiknat de kleedkamer in en was te merken dat de concentratie niet optimaal was. "De buit was binnen", maar we moesten nog wel als doel hebben om de score uit te breiden. Dit kon nog weleens belangrijk zijn volgende week in de "finale" tegen RVVH D1. Echter wisten de jongens dit niet voor elkaar te krijgen.

De 2de helft begon slecht, bleef slecht en eindigde slecht. Spelers waren vooral passief en er werd veelvuldig slordig balverlies geleden. Gelukkig hielde we achterin de boel verdedigend nog aardig dicht en op de momenten dat Rijsoord toch een gaatje wist te vinden stond Kevin alsnog in de weg. Dat is dan ook het meest positieve moment van de wedstrijd. Het feit dat Slikkerveer verdedigend met vandaag achterin wisselend Rens, Silke, Nick, Sven en Alejandro (die ons vanuit D2 weer goed ondersteunde) wederom het doel schoon wisten te houden.

Ondanks dat Slikkerveer nog wel wat kans(jes) kreeg (waarbij vooral Nour met een kopbal van dichtbij net over kopte) werd er nog slechts eenmaal gescoord. Een aanval via de linkerkant kwam via Ravi terecht bij Mike in de as van het veld. Mike nam de tijd en schoot vervolgens van zo'n 20 meter hard en onhoudbaar in de hoek, waarna niet veel later de prima leidende scheidsrechter het na bijna 27 minuten voor gezien hield. Waarschijnlijk voelde de scheidsrechter goed aan dat het voor Slikkerveer beter was om iets eerder te stoppen, want het was de 2de helft niet om aan te zien!

Al met al mag er wel gezegd worden dat het niveau gewoon niet goed was vanavond. Ondanks dat het erg jammer is dat het gebeurt, mogen en moeten we ook gewoon trots zijn op het feit dat de jongens dit seizoen van de zes wedstrijden er ook zes wonnen. Twee keer speelde we in balbezit een zeer slechte helft, maar wisten we wel al veertig keer te scoren! En met slechts vijf tegentreffers kennen we wel een fantastische start van het seizoen.

Zaterdag gaan we verder met een thuiswedstrijd tegen SVS D1, wegens een druk thuisprogramma start dit duel om 12:00 i.p.v. de gebruikelijke 11:15. Op maandag staat dan de laatste wedstrijd van het Ridderkerk toernooi op het programma. Slikkerveer D1 zal dan moeten winnen van 3de divisionist RVVH D1 dat een beter doelsaldo heeft behaald, om zich zo de beste van Ridderkerk te mogen noemen!