Let op: Het clubhuis blijft vanwege verbouwing gesloten tot de ledenvergadering op 16 juli (aanmelden voor de ALV is verplicht)

Landelijke Ouderendag bij Slikkerveer 2

Geplaatst op: 22-01-2019

Op een koude zondagmorgen met een half bevroren voetbalveld, stonden 22 voetballer klaar om weer eens een lekkere voetbalpot op de mat te leggen. Langs de lijn stond de harde kern al klaar in het overheerlijke zonnetje, om de bal weer te zien rollen.

Zoals zo vaak laat de jongere generatie het hier vaak afweten, en zeker met deze temperatuur liggen deze vaak nog op hun warme bedje hun tijd te verdoen. De ouderen zijn weer present langs de lijn, en trotseren de kou om de roodhemden aan te moedigen. Gelukkig was het opperhoofd van onze verzorgingstaf ook weer aanwezig, het is goed om te zien dat Bert er zo zonnig bij stond. Het leek wel hij de afgelopen 3 maanden op vakantie was geweest op een tropisch eiland.

Naast de altijd aanwezige bestuursleden en ouders is de gemiddelde leeftijd langs de lijn al behoorlijk hoog, wat ook door de aanwezige hoofdtrainer en geblesseerde spelers nou niet echt naar beneden werd gehaald. Maar als je vandaag naar de opstelling keek dan was ook binnen de lijnen de gemiddelde leeftijd schrikbarend hoog. Het zou mij niet verbazen als ze bij het bejaardentehuis vandaag de lunch hebben overgeslagen omdat er teveel mensen afwezig waren om op het Reijerpark acte de présence te geven.

Met als Ramon, Denzel, Harish en Sem als ouderenbegeleiders werden de looprekjes en rollators bij de dugout geparkeerd. Gelukkig had William uit de alom bekende tweelingen binnen Slikkerveer de beste uitgekozen, en werden we vandaag niet opgescheept met de immer balverlies leidende Daimon en de angstige en blessuregevoelige Ronald. Maar de immer strijdende Jeroen en Iwan binnen de lijnen. Deze lieten zich vanaf minuut 1 gelden en namen het voortouw binnen het team. Vooral Terwelde was enorm gedreven en zeer luidruchtig aanwezig om zijn medespelers voort te stuwen. Dit was echt goed om te zien en ik snap wel waarom Stafleu altijd voor Iwan kiest want je kon vandaag echt zien dat hij verreweg de betere voetballer is van deze zeer geliefde en behoorlijk oude tweeling , hoop alleen dat hij geen doelpunten meer gaat maken voorlopig want dat is echt niet om aan te zien (dan hebben we toch liever de ingetogen Daimon) !!!!

Voorin was het Harish die met kop en schouders boven de rest van de spelers uitstak, absoluut de meest gevaarlijke speler van het veld. Maar vreemd genoeg ook de speler met het meeste balverlies en foute keuze’s. Toch zorgde hij continue voor gevaar en mogelijkheden om te scoren. Toen hij in de tweede helft gewisseld werd was alle dreiging naar voren weg en het voetbal compleet uit de ploeg verdwenen

Danny de stille motor was vandaag weer op zijn plek en liet zien dat hij het voetballen niet verleerd is, en voor mij is hij dan ook een van de beste centrale verdedigers die er zijn. Alleen heeft hij een spraakgebrek of zoals het misschien beter omschreven zou kunnen worden ....... een gebrek aan spraak binnen de lijnen. Beetje gelukkig scoorde hij de 1-0 maar was wel een dikverdiende treffer. Aanvoerder Justin maakte kort voor rust de 2-0 nadat hij al een paar kansen om zeep had geholpen. Vlak na rust was hij weer de man die het net wist te vinden, en blijkbaar had Jeroen in de rust staan zingen want het juich gebaar van Justin sprak boekdelen. Met de vingers in de oren vierde hij zijn goals, en Jeroen werd steeds stiller. Kan ook zijn dat deze oude man vermoeid werd maar dat zullen we nooit weten, hij had de rest van de dag en avond namelijk weer het hoogste woord.

Uiteindelijk werd het na een 6-1 voorsprong nog 6-4, maar de eerste 3 punten van 2019 konden worden bijgeschreven. Nu volgende week Excelsior ‘20 de puntjes afhandig maken en dan gaat het misschien toch nog een vruchtbaar seizoen worden.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x