Laatste strohalmen voor handhaving voor Slikkerveer 2

Geplaatst op: 25-04-2016

Daar zijn  we weer! Helaas geen verslag van vorige keer tegen Tot Ons Genoegen Berkel (kortweg T.O.G.B.) aangezien ondergetekende genoot van een weekje vakantie. Daarom maar even een kort relaas van deze partij. Winst was een noodzakelijk kwaad maar helaas werd deze partij zeer onverdiend verloren. Onterecht een rode kaart voor Tikker jr. zodat we bijna 3/4 van de partij met 10 man speelden. Slikkerveer 2 was de bovenliggende partij maar zoals gezegd weer geen punten. We kwamen nog op een verdiende voorsprong (intikker Doin, heeft ie patent op inmiddels) maar zoals gezegd zitten we in de hoek waar de klappen vallen en moesten we met een nederlaag van 3-1 genoegen nemen. Vandaag echter weer een nieuwe ronde dus wel degelijk nieuwe kansen. Overigens goed nieuws te vermelden want de lang geblesseerde Sdefan (die van de Buren) wordt binnenkort geopereerd aan zijn kwaal en kan vermoedelijk het nieuwe seizoen weer aansluiten. Volgens Reroen (gaat binnenkort carrière maken in Oman, Abu Dhabi, Baghrein, Dhubai en de vele andere Emiraten) moet zijn naam overigens met een t geschreven worden maar dit terzijde....

Vandaag de return tegen V.O.C. (kortweg FOK) en de uitwedstrijd kunnen we ons nog zeker herinneren. Na een 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 2-2 (mede door.......jawel, Geert!). Met een aangepast team vanwege schorsingen (Dandy, Tikker jr.) en diverse blessures moest dus de klus geklaard gaan worden. Daardoor werd zelfs een beroep gedaan op Kevin B. (ofwel K. Birahy, net wat u wilt) die een beetje zenuwachtig zijn debuut maakte dit seizoen bij "Jong Slikkerveer" (speelt normaal altijd de bal naar rood maar vandaag speelden we in het wit, vandaar...). Om 11.00 uur deed de bal de eerste omwenteling en de massaal aanwezige supporters en toeschouwers gingen er even goed voor staan en warempel nog aan toe zeg, zag ik daar zelfs een delegatie van de kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden uit Gasselterboerveenschemond...? Pfff, een hele mond vol terwijl mij een Hippopotomonstrosequippedaliofobie niet ontzegd kan worden....! (zo goed, heren...).

Terug naar de wedstrijd waar vooral Booi niet lekker in de wedstrijd zat maar zich later goed herpakte. Achterin zat het wel snor maar langs de lijn liep onze bloeddruk aardig op door de naar hartenlust combinerende Steve O jr. en K. Birahy (ofwel Kevin B., net wat u wilt). "En nu is het klaar", aldus een duidelijke kootsj, mennedjer, treener en zelfs wisselspeler Ashrul en gelukkig pakten beide "Jong Slikkerveer"(!) spelers dit prima op. De eerste kansjes dienden zich aan en Dil kwam in scoringspositie maar kwam helaas net een stap tekort om met rechts uit te halen. Okézan speelde zich vrij maar zijn inzet ging voorlangs. Aan de andere kant moest Michael al zijn talenten tentoonspreiden toen hij door de voorwaartsen van V.O.C. werd getest. Rond de vijfentwintigste (25e) minuut viel de eerste treffer te bewonderen. Dil ruimde vanaf het middenveld op en Doni wist wel raad met deze lange bal. Met een ongelooflijke reflex liet hij de keeper van de tegenpartij grabbelen waardoor we met een minimale voorsprong de rust ingingen.  Ervan overtuigd dat er vandaag wat te halen viel kwamen de dappere strijders van "Jong Slikkerveer" weer het veld in en direct werd weer de aanval gezocht. Okézan sneed dwars door de defensie van V.O.C. (kortweg FOK) en kon slechts middels een gele prent gestopt worden. Elvis kwam de moegestreden Kevin B. (ofwel K. Birahy, net wat u wilt) vervangen en laatstgenoemde kan terugkijken op een verdienstelijk seizoensdebuut.

Het wachten was op een tweede treffer maar wie zagen we langs de lijn al voorzichtig warmlopen? Juist ja, Geert! En waar je een treffer voor Slikkerveer verwacht valt hij pardoes aan de andere kant. De invaller speelde zich listig vrij en met de punt bracht hij de spits van V.O.C. in stelling die geheel vrijstaand simpel binnen tikte. Het moraal was echter niet gebroken en onverdroten ging Slikkerveer op jacht naar een tweede treffer. Intussen werden Walied Walied (vroeg na 10 seconden al of hij kon warmlopen...) en Dennis als verse wissels gebracht om de geblesseerd geraakte Mootje en Steve O jr. te vervangen. Krissie speelde zich mooi vrij en schoot steenhard op de lat. De terugspringende bal kon helaas niet door Krissie en Doni gepromoveerd worden tot een goal en uit de tegenaanval werd wel prompt gescoord. Michael kwam nog zijn goal uit maar werd omspeeld waardoor de bal in het verlaten doel werd geschoten. Een enorme teleurstelling maar.....we hadden nog een troef in handen!

Op de training van afgelopen week liet Ash al zien in topvorm te zijn en kwam zo'n 10 minuten voor tijd nog het veld in voor de vermoeid geraakte Doin. Kans na kans diende zich aan maar het net werd niet meer gevonden door beide partijen waardoor we wederom met lege handen op ons aller Sliknest bleven staan. Met nog drie wedstrijden te gaan hangt het verblijf in de Hoofdklasse aan een zijden draadje maar toch wanhopen we niet en zullen we blijven strijden tot we erbij neer vallen. We kunnen nog immers negen punten pakken en aanstaande zondag alvast de eerste drie....toch? Succes boys!