Kieboom en Van Driel eerste op de Voetbal Koppel Quiz

Geplaatst op: 14-03-2018

Afgelopen vrijdag 9 maart was de zevende editie van de Voetbal Koppel Quiz weer een groot succes, drama en gezellige boel in één. Met bijna 39 koppels was de kantine wederom afgeladen . Oud Slikkerveerders Ricardo Kieboom en Colin van Driel van team Alslajemedood troonden zich tot absolute winnaars. Zij namen uit handen van de uitstekend leidende presentator Mike van der Stel tickets voor Excelsior - Heracles Almelo in ontvangst. Deze toegangskaarten zijn gesponsord door Excelsior Rotterdam.

Met één punt bleven Kieboom en Van Driel team Buurman & Buurman (Boy van Reede en Roy Vermeer) voor.  Bron was er voor Sebastiaan Janssens en Bas Janssens, die één punt onder de runners-up eindigden. Zo kon het dat de nummers 1, 2 en 3 respectievelijk 153, 152 en 151 scoorden. Voor de nummers 2 en 3 lagen de voetbalboeken DEAL, Royston en twee columnbundels van Nico Dijkshoorn klaar als prijs. De poedelprijs was er team De Baggeraars. Zij wonnen een weekendje wenen.

Het beste Slikkerveerkoppel werd dit keer gevormd door Patrick van Baarle en Danny Boedho (Wij waren erbij op 16 mei). Zij ontvingen daarvoor ieder een Den Dill cadeaubon en een Cruyff Sports tas met voetbalmagazines.

De drie vragenronden leverde veel stof op tot napraten, want de vragen waren zeker niet eenvoudig. Veel duo's braken hun hoofd over die ene Nederlandse voetballer die in de Serie A, Bundesliga, Premier League én Primera Division speelde. Ook de hersenkraker welke (in totaal) 4 clubs uit de Premier League, Serie A en Belgische Jupiler League een oud-Feyenoorder, oud-PSV'er en oud-ajacied onder contract hebben staan, gaf reden tot veel glazige ogen. Tot slot was er - tot veel hilariteit in de zaal - natúúrlijk de traditionele Panini vraag wie die oud voetballer met die dikke snor ook al weer is...

De organisatie, bestaande uit Robin van Ee, Rene Visser en Ronald Capelle, wil ook via deze weg alle nakijkvrijwilligers en tapvrijwilligers bedanken voor een fantastisch geslaagde avond!

Antwoorden op de vraag: Jonathan de Guzman (4 grote competities) en Swansea City, Watford, AS Roma, Club Brugge (4 clubs met minimaal 1 oud Feyenoorder, PSV'er en Ajacied).

Bekijk hier de volledige eindklassering.