Jubilarissen in zonnetje gezet tijdens Nieuwjaarsreceptie

jubilarissen-in-zonnetje-gezet-tijdens-nieuwjaarsreceptie

Geplaatst op: 03-01-2014

Op donderdag 2 januari hield sv Slikkerveer haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie in haar clubhuis op het Reijerpark. Traditiegetrouw hield voorzitter Joop van Ettinger zijn Nieuwjaarsspeech en werden daarna samen met erelid en clubarchivaris Gerard Hagendijk alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Hoogtepunt daarbij was natuurlijk het 70-jarige jubileum van Bart Ouwens, die zich als junior in de Tweede Wereldoorlog aanmeldde bij de vereniging en de club altijd trouw is gebleven. Vele jaren als actief voetballer in de hoogste juniorenteams en later in het eerste elftal. Later werd de stap gemaakt naar het derde elftal en daarna bij de veteranen. Ook als vrijwilliger was Bart zeer actief, zo was hij onder andere terreinchef en medewerker van de bouwploeg, die het huidige clubhuis hebben gebouwd.
Ook een bijzonder jubileum was er voor Cor van Driel. Inmiddels 60 jaar als lid aan de vereniging verbonden en nog altijd zijn steentje aan het bijdragen in de kantine of het verkooppunt langs het hoofdveld, maar op verschillende terreinen voor de club actief geweest en dat laatste geld ook voor Piet Westbroek die 50 jaar lid is van Slikkerveer. Ron Evers, die 40 jaar lid is van de club ontbrak helaas bij de huldiging, maar is nog altijd actief voetballer bij de veteranen.  Tot slot werden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap het rustende lid Hans van Lint en de nog altijd actieve leden Ivo van der Sluis en Ronald Hoogerwerf.

Tot slot van de avond reikte Gerard Hagendijk aan voorzitter Joop van Ettinger nog een fraaie cheque uit van € 2500,- bestemd voor de Jeugdafdeling, zijnde de opbrengst van de Club van 50 van het seizoen 2012/2013.
Daarna bleef het uiteraard nog lang gezellig in de kantine en werd er door de leden al weer volop positief gespeculeerd over de verrichtingen van de diverse teams in 2014.

Hieronder nog de tekst van de Nieuwjaarsspeech van voorzitter Joop van Ettinger:

Nieuwjaarstoespraak sv Slikkerveer 2 januari 2014

Hartelijk welkom allemaal op deze Nieuwjaarsreceptie van sv Slikkerveer. Vandaag wil ik zoals gebruikelijk even kort terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar 2014, waarin ook weer heel veel staat te gebeuren.

2013 was voor Slikkerveer op veel terreinen een moeilijk jaar. Allereerst was daar het overlijden van mijn maatje Frank Kieboom, die natuurlijk veels te jong is overleden. Een grote klap voor de naaste familie en vrienden van Frank, maar uiteraard ook voor de hele club. Voor de steun in deze moeilijke periode wil ik iedereen vanaf deze plaats nogmaals bedanken. Daarnaast was het ook organisatorisch een moeilijk jaar, want er kwamen wat lichte haperingen in de geoliede machine, die deze club groot heeft gemaakt. Ook mede door de wellicht wat te sterke groei in het jaar ervoor daalde in 2013 het aantal leden van 853 naar 819. Op de inzet van dezelfde vrijwilligers werd steeds vaker een beroep gedaan en dat heeft veel energie gekost. Ook in het bestuur zijn in de samenstelling wijzigingen doorgevoerd. Zo is afscheid genomen van Bart Melsert, Jos van Eerden, Hans Goedegebuur en Peter Plaizier. Gelukkig zijn daar inmiddels weer nieuwe enthousiaste bestuursleden voor terug gekomen met Bert Schouten, Marco Schouten, Cees-Jan Crezee, Rinus Hitzert, Rob de Ruijter en Dennis Bothoff. Maar om in voetbaltermen te blijven; alle automatismen moeten wel weer opnieuw ingeslepen worden. Op sportief gebied zette ons eerste elftal vooraf in voor de bovenste plaatsen, maar waren we aan het einde van de competitie blij dat handhaving een zekerheid werd. Een geweldige prestatie werd geleverd door ons tweede elftal dat kampioen werd en daarmee promoveerde naar de reserve eerste klasse. Ook de promotie van A1 naar de landelijke 4e divisie was een opsteker van jewelste. En tot slot vind ik het belangrijk om te melden, dat we inmiddels dit seizoen voor het eerste ook meedraaien in de KNVB-competitie met twee teams bij de mini-pupillen en dat ook voor ons Auti-team een eigen competitie is opgezet, waarin met veel plezier gevoetbald wordt.

Ik wil jullie dan ook allemaal hartelijk danken voor jullie inzet in 2013 en hoop dat dit ook zo blijft in 2014.

Dan nu 2014. Inmiddels zitten we al weer halverwege een nieuw seizoen, dat hopelijk aan het einde hiervan weer een paar nieuwe kampioenen zal gaan opleveren. Daarnaast zijn er weer diverse activiteiten gepland in de komende periode. Zo zal er op 7 februari een geweldige Voetbal Koppel Quiz worden gehouden. Sommige van ons hebben al geoefend tijdens het Nationaal Kampioenschap, dus beloofd heel wat te gaan worden. Daarnaast worden er straks weer thuistoernooien gehouden voor alle jeugdteams, krijgen we dit jaar weer het Slikkerveer 7 of wordt het toch het Slikkerveer 8 toernooi weer terug en is er voor onze sponsors weer het Six to Six toernooi. Het seizoen zal weer worden afgesloten met het Tentenkamp voor onze jongste voetballertjes. Daarom wil ik samen met u een toast uitbrengen op het nieuwe jaar.