Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Jong Slikkerveer verliest bekerfinale van Fc Rijnvogels met 1-3 | sv Slikkerveer

Jong Slikkerveer verliest bekerfinale van Fc Rijnvogels met 1-3

jong-slikkerveer-verliest-bekerfinale-van-fc-rijnvogels-met-1-3
Bekijk alle foto's van: 2014-05-24 Slikkerveer 2 - Rijnvogels 2>

Geplaatst op: 25-05-2014

Met een grote supportersschare was Slikkerveer afgereisd op zaterdag 24 mei 2014 voor de bekerfinale van Jong Slikkerveer tegen Fc Rijnvogels 2 uit Katwijk. Na de promotie van vorig seizoen was het op voorhand al superknap om nu weer in de bekerfinale te belanden en dan ook nog wel op de hoogste trede daarvan. Fc Rijnvogels had een goed seizoen achter de rug in de reserve hoofdklasse en Jong Slikkerveer speelt in de reserve eerste klasse, dus zou het een grote klus worden. Toch hadden de trainers Danny Wijnstekers en Ashrul Umarella de ploeg weer helemaal op scherp gezet en met een grote dosis inzet werd er gestart.

De eerste kansen waren ook voor Slikkerveer. Een vrije trap van Danny Rijnberk ging in de achtste minuut maar een metertje naast. Ook Rijnvogels zocht de aanval, maar een afstandsschot in de 14e minuut kon Rick Schouten eenvoudig opvangen. Het spel golfde door de wind, die in de lengte stond, aardig op en neer. In de 23-ste minuut leek Slikkerveer op voorsprong te komen, maar Kenchi Orcadio maaide half over de bal heen, die van dichtbij naast ging. Twee minuten later was het wel raak. De hard werkende Valerio Vers kwam goed op via de linkerflank. Zijn voorzet op Johan van Wijk was op maat, met een strakke kopbal verdween de bal in de touwen: 1-0. In het laatste kwartier bleef Slikkerveer goed overeind, maar moest al wel een stukje achteruit. Een paar kansen voor Rijnvogels werden goed gepareerd door Rick Schouten, zodat de rust bereikt werd met een 1-0 voorsprong.

Na de thee speelde Slikkerveer met de wind tegen en daar werd goed van geprofiteerd door Rijnvogels. Toch was de eerste kans nog voor Slikkerveer. De ingevallen Robin Westerman vuurde een volley af op het doel vanaf de rand van de zestien, maar de keeper pakte de bal resoluut. Daarna volgde een mindere periode, want twee hoekschoppen op rij werden benut door Rijnvogels. De eerste werd bij de tweede paal goed ingekopt en de tweede werd in eerste instantie nog wel goed weggewerkt, maar vanaf de rand van de zestien precies in de lege hoek geknald. De voorsprong was in vijf minuten tijd omgedraaid in een 1-2 achterstand. Slikkerveer probeerde de gelijkmaker nog wel te forceren, maar dat leverde ook kansen op Rijnvogels. In de 66-ste minuut was Johan van Wijk op aangeven van Jair Umarella dichtbij een treffer, maar was de keeper eerder bij de bal. In de 82-ste minuut kopt Daniel Vinke de bal uit een vrije trap net naast. En als het aan de ene kant niet lukt, dan valt de bal er vaak aan de andere kant wel in. Dat was dit keer ook het geval. Een pass door het centrum van de defensie werd niet goed verdedigd, waarna Rijnvogels de wedstrijd met 1-3 in het slot gooide. Deze stand veranderde niet meer, zodat wederom een tweede plaats het hoogste haalbare bleek in de bekerfinale. Op zich al een prestatie van formaat. . Na afloop mocht de ploeg op het KNVB-podium de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen.