Jong Slikkerveer pakt de titel

Bekijk alle foto's van: 2013-04-18 DEHMusschen 2 - Slikkerveer 2>

Geplaatst op: 18-04-2013

Slikkerveer 2 heeft donderdagavond beslag gelegd op het kampioenschap in de zondag reserve 2e klasse D. De 5-0 overwinning op DEHMusschen 2 zorgde voor een soevereine verzameling van 52 punten uit 20 wedstrijden en een imposant doelsaldo van 81 voor en 21 tegen.  Al na de eerste speeldag start Slikkerveer vanaf pole position. In de race naar de titel moesten zij twee maal buigen voor OVV en één keer de punten delen met Neptunus Schiebroek. De overige wedstrijden werden gewonnen. Zo ook tegen DEHMusschen, waardoor een uniek seizoen bekroond werd met de titel.

De 150 meegereisde supporters zagen Slikkerveer nerveus starten aan de kampioensontknoping. Tijdens de eerste twintig minuten veerden zij tot twee keer lichtjes op na twee speldenprikken van Jeffrey Tewelde. Zijn afstandsschoten konden de keeper niet verrassen, maar brachten het duel  wel wat tot ontbranding. Het eerste serieuze wapenfeit kwam niet veel later van de voet van Kiefer van der Padt, maar hij zag zijn bal hoog over het doel gaan. Na dertig minuten was het wel raak. Eerst bediende Oguzhan Demir zijn ploegmaat Jeffrey Jansen met een steekpass door het hart van de defensie. Jansens koele afronding werd echter tenietgedaan doordat hij in buitenspelpositie uit de startblokken kwam. Het weerhield Slikkerveer er niet van dertig seconden later een bijna identieke kopie van handelingen te produceren. Dit maal stond Jansen zelf aan de basis van een uitbraak. Met een pass door de as vond hij Jair Umarella. Ook nu vlagde de assistent-scheidsrechter en ook nu werd de aanval beheerst afgerond, maar het enige verschil met de vorige uitbraak was dat de spits niet buitenspel stond en de scheidsrechter van dienst het doelpunt derhalve goedkeurde.

Dat DEHMusschen voor de 0-1 weinig in te brengen had, was de verdienste van Slikkerveer, dat goed doordekte en het middenveld en de aanvalslinie van DEHMusschen geen kans gaf om Patrick Werkhoven onder vuur te nemen. Één minuut na het openingstreffer liep Rob Scharver onfortuinlijk tegen een tweede gele kaart op, waardoor de Rotterdammers met tien man kwamen te staan. De Oldegaarde bewoners weigerden hierna al de witte vlag te hijsen een toonden gestaag hun aanleg voor solide loopgravenvoetbal. Op een schot van Jeroen Capelle en een fraaie omhaal van Jair Umarella na, leidde dit tot het rustsignaal niet meer tot kansrijke mogelijkheden.

In het tweede bedrijf, na enkele omzettingen van het trainerstandem Wijnstekers/Umarella, had Slikkerveer het wat meer op haar heupen. Na tien minuten reageerde Robin Westerman attent op een schot van Oguzhan Demir, die via de paal terug het veld in kwam. Met een eenvoudige intikker zorgde hij voor een comfortabele 2-0 voorsprong en zette Slikkerveer koers naar een dik verdiend kampioenschap. De Ridderkerkers bleven de wedstrijd dicteren en met lopende mensen probeerden zij de het slot op de deur van DEHMusschen opnieuw te kraken. Omdat DEHMusschen zich goed tegen deze missie wist te wapenen, zag Danny Rijnberk in de 69e minuut kans zijn afstandsspecialiteit te etaleren. Geladen met een kiezelharde knal gaf hij zijn alom gevreesde visitekaartje af en bracht hij DEHMusschen vanaf 25 meter de genadeklap toe.

De gewaarschuwde defensie van de Rotterdammers werd vijf minuten voor tijd andermaal geconfronteerd met een afstandspegel van Rijnberk, maar deze keer werd zijn poging gekeerd door het metaal van de paal. De daaropvolgende verfijnde actie van Oguzhan Demir kon door DEHMusschen enkel op onreglementaire wijze worden gesaboteerd. Aanvoerder Kenji Nakano wist wel raad met de maatregel van de arbiter en met een bekeken schot in de linkerhoek verzilverde de smaakmaker de stipschop: 0-4.

In blessuretijd kreeg Slikkerveer, na een overtreding op Jair Umarella in de zestien, haar tweede penalty van de avond toegekend. Begeleid door luid gejuich vanaf de zijlijn, verliet sluitpost Werkhoven na anderhalfuur anonimiteit zijn vertrouwde doel om aan de andere kant van het veld de bal op elf meter te leggen. Zijn eerste treffer van het seizoen betekende een fraai huzarenstukje en was de ultieme kers op de taart, die werd gevolgd door het bevrijdende eindsignaal. Zo verzekerde het oppermachtige Jong Slikkerveer zich overtuigend van het kampioenschap en promotie naar de reserve 1e klasse.

Opstelling:
Patrick Werkhoven, Jeroen Capelle (63 – Colin van Driel), Kenji Nakano, Stefan van Buuren (45 – Jelle van der Padt), Daniel Vinke (63 – Roy Vlasblom), Robin Westerman, Kiefer van der Padt (45 – Danny Rijnberk), Oguzhan Demir, Jeffrey Jansen, Jair Umarella, Jeffrey Tewelde (53 – Nick Geluk)