Let op: Dinsdag 16 oktober 20.00 uur Slikkerveer Comb - RVVH Comb --!-- Ivm. storing v/d website kunnen geen foto's geüpload worden, wordt aan gewerkt.

Joey Koorevaar met Oranje Onder 17 Europees Kampioen

Geplaatst op: 21-05-2018

Met het Nederlands elftal Onder 17 jaar behaalde Joey Koorevaar in Engeland de Europese titel, door in reguliere speeltijd met 2-2 gelijk te spelen tegen Italië. Penalty's moesten zodoende uitsluitsel geven en daar waren in de voorliggende wedstrijden al goede resultaten mee bereikt. Vol zelfvertrouwen pakte Joey de eerste twee penalty's van de Italianen. Zelf bleef Nederland scoren en won de penalty's met 4-1, waarna ook de Europese titel een feit werd.

Inmiddels is het voor Oranje Onder 17 de derde keer de Europese titel werd veroverd. Het team van bondscoach Kees van Wonderen begon in het toernooi Oranje sterk met overwinningen op Duitsland (3-0), Spanje (2-0) en Servie (2-0). In de kwartfinale werd het tegen Ierland 1-1 maar werden de penalty's beter genomen. Ook tegen Engeland werd het in de halve finale gelijk (0-0), maar waren de penalty's wederom doorslaggevend.

Lees hier meer berichten:
AD
Voetbal International