JO15-2 werkt aan spelinzicht en teambuilding

jo15-2-werkt-aan-spelinzicht-en-teambuilding

Geplaatst op: 25-09-2018

Voor de JO15-2 stond afgelopen zaterdag volledig in het teken van voetbal. In de ochtend vertrok de groep om 09:00 uur voor de uitwedstrijd tegen IJVV de Zwervers. De groep is weer volledig, zoals afgelopen weken iedere keer. De geblesseerde Tijmen en Guilomar zijn er iedere keer bij, zowel op de trainingen als de wedstrijden.  Vandaag hebben wij ook hulp ingeroepen van Quinten uit JO15-3.
Het was een wedstrijd met totaal twee verschillende helften, eerste helft waren we heel goed en deden de dingen die wij al weken laten zien op de trainingen en wedstrijden. Dit resulteerde ook in een meer dan terechte 0-2 voorsprong bij rust.

Richard staat zijn mannetje op de goal en is al twee wedstrijden een betrouwbare post gebleken, waarbij hij bijna niet te passeren is op de 1 op 1. Miki onze kuitenbijter zullen de tegenstanders gek van worden, komen nooit van hem af. Fabian onze aanvoerder zet het neer en laat zich horen, Wahik loopt alle gaten dicht als een pitbull en is overal op tijd bij. Justin komen de tegenstanders ook twee keer tegen, blijft gaan. Rahul steekt eigenlijk iedere rechtsbuiten in zijn zak. Op het middenveld werkt Roderick heel hard en vindt altijd de makkelijke oplossing. Niels maakt iedere keer de juiste keuzes met zijn balcontrole op de juiste moment een pass en juiste moment de dribbel. Jeremy komt terug van zijn blessure en wil heel graag en langzaam zien we de oude Jeremy terug die op het middenveld al het vuile werk opknapt. Armin zet met zijn steekpass de spitsen meerdere keren vrij voor de keeper. Luuk zorgt meerder keren met een prachtige beweging dat er meerdere tegenstanders hierin trappen. Quinten doet net als afgelopen weken weer heerlijk mee en staat zijn mannetje.

Grootste compliment is wel voor Jenairho en Yassir die met hun loop en doorzettingsvermogen de vier verdedigers bezig houden en ongelofelijk hard gewerkt hebben. Het is alleen erg jammer dat wij in de tweede helft van slag waren doordat IJVV de Zwervers twee fysieke jongens had ingebracht. Wij waren daarvan onder de indruk en wij niet meer bleven doen waar wij goed in zijn, maar mee gingen doen met de tegenstander en ons van de wijs lieten brengen door het partijdig fluiten van de scheidsrechter. Dit heeft ervoor gezorgd dat het uiteindelijk 2-2 is geworden. Waarbij de jongens wel een hoop geleerd hebben en er komt veel meer bij kijken dan alleen mooi voetballen. Uiteraard moet dit wel de basis zijn.
Na de teleurstelling te hebben verwerkt in de kantine van Slikkerveer onder het genot van een broodje en een drankje hadden wij deze zaterdag ook een middag programma. Wij zijn met het hele team en een aantal ouders naar de wedstrijd Barendrecht A1 tegen MVV A1 wezen kijken. Dit was een keer iets anders kijken dan als een supporter.

Er werden groepjes gemaakt en de jongens gingen het spel analyseren en over voetbal praten.  Het was heel mooi om de jongens discussies te laten voeren en te horen wat zij ervan vinden van zone dekking of een vaste tegenstander, dit was uiteindelijk ook de bedoeling dat het tot discussie ging leiden.

Het was een hele leerzame middag voor de jongens en allemaal hebben ze hun eigen verbeterpunten meegenomen naar de komende trainingen en wedstrijden. Wij waren hier op uitnodiging van MVV en zijn uiteraard ook gezamenlijk op de foto gegaan. Wij hebben ook een uitnodiging gekregen om een wedstrijd in het stadion te komen spelen bij MVV. Is wel een stukje rijden, maar wellicht goed te combineren met een trainingsweekend …..

De jongens, ouders en de trainers zijn allemaal enthousiast geworden van deze dag en het is zeker voor herhaling vatbaar. Wij zijn al bezig om een volgende dag te plannen.
Marcel & Edin