Jeugdvoorzitter luidt de noodklok

jeugdvoorzitter-luidt-de-noodklok

Geplaatst op: 19-08-2018

Voor het aankomende seizoen hebben we te veel lege plekken in de vrijwilligersgroep bij de jeugd. Niet alleen op het veld, maar ook in de organisatie.

Ondanks de inzet van onze huidige trouwe vrijwilligers, missen we diverse leiders/leidsters  en trainers/trainsters, wat echter een noodzakelijke invulling is bij een jeugdteam om verantwoordelijk te beginnen aan een voetbalseizoen. Vanaf de F-pupillen tot aan de B-junioren, moeten we diverse plekken nog invullen. Zonder aanmeldingen leidt dit tot vervelende, maar noodzakelijke beslissingen. Beslissingen, waarvan mijn gevoel zegt om deze niet uit te voeren. We treffen hiermee ten slotte juist de groep waar mijn hart sneller van gaat kloppen, de kinderen. Echter, nood breekt wetten en de kat staat klaar om te springen. Daarom moet u mij helpen.

Mijn limiet is in zicht, mijn tijdschema op sv Slikkerveer staat op 27 uur per week (90% van mijn vrije uren). Ik hoop dat van al die trainers en coaches er een paar opstaan. Twee avonden trainen (á 1,5 uur per keer) en op de zaterdag het team begeleiden met de wedstrijd ( ±3 uur ). Vergoeding: de 11 blije gezichten bij een doelpunt, of de vreugde bij een trainingspartijtje. Deel uitmaken van een mooie club, sv Slikkerveer.

Ook bij de jeugdorganisatie staan we op dit moment met de rug tegen de muur. Welke posities we direct nodig hebben: wedstrijdsecretaris, terreinchef op maandag- en woensdagavond, verzorging op dinsdagavond en zaterdag, scheidsrechters op zaterdag. Een greep uit een te volle doos met openstaande vacatures. Hierdoor komt alle druk op een paar schouder terecht. Tijd voor extra activiteiten of extra begeleiding, dat wij heel graag willen geven, is er gewoon niet. De hoogst noodzakelijke dingen kunnen we oppakken, de rest van de ideeën schrijven we op - in de hoop deze nog uit te kunnen voeren.

Ik wil niet dat u als lezer denkt dat de club op instorten staat, maar bij de jeugd zijn er wel meer handen nodig om de jeugd op goede manier (zoals u van sv Slikkerveer gewend bent) draaiende te houden. Mede door het tekort aan vrijwilligers, en de gesteldheid van de 2 uitgedroogde grasvelden, moet ik de eerste vervelende, maar helaas noodzakelijke beslissing maken:
Alle trainingen voor de nog niet begonnen jeugdelftallen worden met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Helaas.

Voor aanmeldingen, informatie, vragen, gaarne e-mailen of bellen ( buiten werktijden) naar mij. Meer informatie: Klik hier

Samen komen we verder.

Met sportieve groet,