Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Jacqueline Baard nieuwe verzorger Slikkerveer

jacqueline-baard-nieuwe-verzorger-slikkerveer

Geplaatst op: 10-10-2016

Het zal veel clubleden niet zijn ontgaan: de medische staf van selectieteams heeft sinds dit seizoen versterking gekregen. Jacqueline Baard stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Jacqueline Baard en ik maak sinds dit seizoen deel uit van het verzorgersteam bij sv Slikkerveer. Via via hoorde ik dat de vereniging nog op zoek was naar een verzorger. Dit was mijn kans! Na een telefoontje en wat gesprekken was het al gauw geregeld. Ik zal Slikkerveer 2 op zondag verzorgen en heb een vaste trainingsavond, de maandagavond, op de club. De club geeft mij vanaf het begin af aan het gevoel van acceptatie. De omgang met de jongens en de staf eromheen is eigenlijk al direct als vanzelfsprekend, wat ik erg fijn vind. De andere verzorgers, Cees, Bert en Elroy geven mij het gevoel dat ik welkom ben en hebben mij met geduld wegwijs gemaakt binnen de club. De kop van het seizoen 2016-2017 is eraf en de verzorging bij het 2de elftal bevalt me erg goed. Ik zit dan natuurlijk ook wel altijd 1ste rang .......maar alleen pas nadat er enkels ingetaped zijn, kuiten los gemasseerd zijn, de bidons gevuld zijn, de verzorgerstas klaar staat en de waterzak met de wonderspons gevuld is. Klaar voor weer een spannende wedstrijd.

Waarom verzorger bij de voetbal? Mijn oudste zoon (Julian 12 jaar) voetbalt al sinds zijn 5de jaar, mijn jongste zoon (Aidan 10 jaar) ook sinds zijn 5de jaar. Dus ja....als je toch langs de lijn staat! Mijn dochter (Ziyana 8 jaar) voetbalt niet, maar is gek op dansen en turnen. Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven; dus mijn sport is hardlopen. Naast sporten reis ik ontzettend graag en samen met mijn partner heb ik al aardig wat moois van de wereld mogen bekijken. Zo zijn we voordat de kinderen er waren, een jaar in een oude camper op reis gegaan door heel Europa. Andere culturen en mensen leren kennen. Drie jaar geleden ben ik de Camino gaan lopen van Parijs naar Santiago in Spanje. Een wandeltocht van 2000 km waar ik ontzettend op mezelf werd teruggeworpen maar tegelijkertijd veel heb geleerd en op mezelf heb leren vertrouwen. Het was ook tijdens die tocht dat ik had besloten om alleen de dingen te doen waar ik me goed bij voel, waar ik blij van word. Zodoende ben ik direct na thuiskomst op zoek gegaan naar een opleiding tot sport- en wellness masseur. In 2015 heb ik dan ook de door het NGS erkende diploma's behaald. Tijdens de opleiding kwam ik er al gauw achter dat er genoeg te leren valt in dit vak. Dus na de opleiding ben ik doorgegaan en heb de cursus Kinesiotaping en Hot Stone afgerond. Daarna weer naar school voor de opleiding Blessurepreventie en waarschijnlijk later dit jaar ga ik verder met bindweefselmassage.

Naast mijn parttime baan run ik mijn eigen massagepraktijk (De Kunst van Sport, Massage en Ontspanning, in Drievliet, Ridderkerk) waar ik met veel plezier Sport-, Wellness-, Hotstone- en Stoelmassages geef en daarnaast adviezen geef over blessurepreventie. Ik vind het ontzettend fijn om iemand relaxed en ontspannen de deur uit te zien stappen die met pijn en vastzittende schouders binnen kwam. Het geeft veel voldoening om iemand te kunnen helpen.

Geïnteresseerden kunnen terecht in de praktijk van 'De Kunst Van Sport, Massage, Ontspanning' aan de Windmolen 60 te Ridderkerk. De praktijk is bereikbaar via jacqbaard@telfort.nl, telefoon: 06 36129305 en via Facebook: https://www.facebook.com/dekunstvan/