Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Hoofdrol voor de scheidsrechter

Bekijk alle foto's van: 2015-11-08 OVV - Slikkerveer>

Geplaatst op: 08-11-2015

In het duel in Oostvoorne tegen OVV begon Slikkerveer goed aan de wedstrijd. In de vijfde minuut schoot Steven van Dongen een rebound van zijn eigen hoekschop bij de eerste paal in het zijnet. In de veertiende minuut werd Steven van Dongen in het centrum gelanceerd en kon alleen op doelman van de Beek afgaan, maar de inzet van Van Dongen werd ternauwernood met de benen gepareerd. Twee minuten later speelde Robert Kosten strak in de zestien Wesley Oorschot aan, maar zijn overstapje had niet het gewenst effect, waardoor de doelman van OVV de bal eenvoudig kon oppakken. In de tussentijd had scheidsrechter Schellingerhout de wedstrijd al tweemaal de wedstrijd stil gelegd en duidelijk aangegeven, dat hij ´de baas van het veld was´ en niet van repliek gediend was van de kant van de spelers van OVV. In de 23-ste minuut brak OVV uit in de tegenaanval. Waar iedereen dacht dat het buitenspel was, liet de scheidsrechter doorvoetballen en benutte OVV deze eerste echte kans van de wedstrijd meteen. Ferry van der Spuij kon in een leeg doel eenvoudig binnenwerken op aangeven van de linkerflank: 1-0. Drie minuten later werd het zelfs 2-0 toen Tom Klaassen in een scrimmage na een hoekschop de bal via een verdediger van Slikkerveer onder Mitchel van der Spoel door zag glijden. Het spel golfde in die periode aardig op en neer, maar werd de strijd vooral gestreden op het middenveld. Een van die duels kostte Valerio Vers de wedstrijd, want die moest al voor de rust worden vervangen door Kenchi Orcadio. Inmiddels werd ook de bank van Slikkerveer het doelwit van de scheidsrechter, die trainer Danny Wijnstekers met rood wegstuurde, nadat deze gewezen had op speler van OVV die wel erg lang over het strikken van zijn veters deed. In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren er nog kansen voor Vincent de Jong en Wesley Oorschot in een scrimmage voor het doel na een hoekschop, schoot Robert Kosten hard naast en werd een hard afstandsschot van Steven van Dongen goed gepakt door goalie Van de Beek. Ondanks alle blessures en oponthouden in de eerste helft werd er geen seconde bijgeteld en konden de ploegen naar de thee.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer weer meteen de aanval te zoeken op zoek naar de aansluitingstreffer. In een tegenaanval van OVV werd buitenspel geconstateerd door scheidsrechter Schellingerhout zelf, die daarna besloot dat de assistent-scheidsrechter van Slikkerveer het vlaggenstokje maar moest laten vallen en op de tribune een plekje moest gaan zoeken, waarna Slikkerveer zonder assistent-scheidsrechter verder moest en het vlaggetje er verloren bij bleef liggen langs de lijn. Een rare en enigszins komische situatie. In de aanval die daarna volgde van OVV werd door de scheidsrechter een overtreding geconstateerd, die Kenchi Orcadio een direct rode kaart opleverde en OVV een strafschop. Pascal van Hulst benutte dit buitenkansje voor OVV: 3-0. Maar direct daarna eiste de scheidsrechter Schellingerhout wederom de hoofdrol voor zich op door de treffer goed te keuren en meteen door te lopen naar de kleedkamers en het duel voorgoed te staken. Daarbij de twee ploegen die kwamen om te voetballen in vertwijfeling achter latend. Misschien was het laatste fluitsignaal wel de beste beslissing van dit verder sportief ogende duel, want het was duidelijk niet de middag van scheidsrechter Schellingerhout.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Delano Zeij, Valerio Vers (28 – Kenchi Orcadio), Romano Niamut, Afendy Roehoeputij,  Steven van Dongen, Jason van den Berg, Wesley Oorschot en Robert Kosten.