Hattrick Steven van Dongen bezorgt Slikkerveer de winst

Bekijk alle foto's van: 2015-04-12 Slikkerveer-TOGB>

Geplaatst op: 12-04-2015

In het duel tegen de nummer twee van de ranglijst stond vooraf veel op het spel. De bezoekers uit Berkel en Rodenrijs, die zelf geen periode meer kunnen bemachtigen kunnen alleen door een tweede plaats op de ranglijst de nacompetitie afdwingen. Slikkerveer moest door het verlies in de afgelopen weken toch wel weer eens wat punten vergaren om niet in direct degradatienood te verkeren. Mogelijk legde dit moeten voor beide teams zoveel druk op de eerste helft, dat dit een verlammende uitwerking leek te hebben. Op een tweetal kansjes na voor debutant Dymon Tewelde viel er weinig te beleven. Ook TOGB wist geen kansen te creëren, waardoor beide ploegen met 0-0 naar de thee gingen.

In de tweede helft ontbrande de wedstrijd volledig. In de 48-ste minuut opende TOGB de score. Een pass over het centrum van de defensie heen werd door aanvoerder Glenn den Uyl op de uitkomende Mitchel van der Spoel gelobd: 0-1. Een minuut later werd Dymon Tewelde in stelling gebracht in de zestien, maar hij raakte de bal niet goed genoeg. In de 55-ste minuut was het wel raak. Een langlopende aanval over meerdere schijven werd gevolgd met een steekpass door het centrum op de diepgaande Dymon Tewelde, die de keeper van TOGB omspeelde en zijn inzet net voor de doellijn binnengewerkt zag door de meelopende Steven van Dongen: 1-1. Daarna volgde een periode waarin beide ploegen van afstand probeerde  scoren. Schoten van Ruben Silva Lopez en Richard Clement gingen over het doel heen. Slikkerveer leek op dat moment van de wedstrijd het initiatief verder naar zich toe te trekken, maar in de 64-ste minuut maakte TOGB uit een snel omschakelmoment de 1-2. Jim Havenaar was te snel voor de defensie van Slikkerveer en schoot beheerst naast de uitkomende Mitchel van der Spoel binnen. Slikkerveer probeerde direct weer de achterstand ongedaan te maken, maar zag een minuutje later Mike van Dongen in de handen van de keeper van TOGB schieten. Uit een counter schoot TOGB’er Tim v.d. Vorm in de 70-asste minuut in het zijnet. In de 76-ste minuut was het eerste balcontact van invaller Christian Hristov meteen goed voor een penalty. Komende vanaf de linkerflank slalomde hij zich langs een aantal verdedigers en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna de goed leidende scheidsrechter Verhoeve de bal op de penaltystip legde. Steven van Dongen benutte dit buitenkansje met een strak schot in de touwen: 2-2. Slikkerveer bleef druk zetten naar voren, maar had ook met Mitchel van der Spoel een prima doelman in de gelederen, want tot tweemaal toe wist hij een snelle tegenaanval te neutraliseren. In de 88-ste minuut had Mike van Dongen de winnende treffer op zijn schoen na een prachtige 1-2 met zijn broer Steven. Helaas wist keeper Verkerk met de voet redding te brengen. Daarna liepen bij TOGB de gemoederen hoog op en kon Jim Havenaar met zijn tweede gele kaart en dus rood vertrekken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Steven van Dongen diep gestuurd in het centrum van de aanval en schoot beheerst zijn derde treffer van de middag binnen, waardoor het niet alleen een hattrick maakte, maar ook ervoor zorgde dat de drie punten op het Sliknest bleven. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij Excelsior ’20 in Schiedam.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Richard Clement, Dymon Tewelde (84 – Iwan Tewelde), Jason van den Berg (75 – Christian Hristov), Steven van Dongen en Ruben Silva Lopez.