Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Hattrick Robert Kosten bij 1-4 winst bij Hermes DVS

Bekijk alle foto's van: 2016-10-02 Hermes DVS - Slikkerveer>

Geplaatst op: 02-10-2016

In Schiedam speelde Slikkerveer al weer het vijfde duel van deze competitie. Dit keer ook voor het eerst in het nieuwe witte uittenue. De eerste kans in de wedstrijd was meteen raak. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel mocht Hermes DVS toch doorgaan van scheidsrechter Van Vliet en werd het in de 4e minuut 1-0 via een treffer van Sebastiaan Kerkhof. In de achtste  minuut was Slikkerveer al in de buurt van de gelijkmaker. Een verre ingooi van Raymond Smit werd door Casper Gerritse bij de eerste paal op doel gekopt, maar keeper Wynia kon de bal keren. Twee minuten later werd een strakke hoekschop van Romano Niamut goed ingekopt door Robert Kosten, maar kon verdediger Rodrigeuz de bal van de doellijn wegwerken. Het spel golfde in die periode flink op en neer. In de zestiende minuut gaf scheidsrechter Van Vliet een directe rode kaart aan Dos Santos van Hermes DVS na een charge op Jair Umarella, waardoor Slikkerveer vrij vroeg in het duel met elf tegen tien kwam te staan. Slikkerveer bleef hierna de aanval zoeken. Raymond Smit kreeg net niet voldoende kans om een voorzet van Casper Gerritse binnen te koppen. Aanvallend deelde Hermes DVS tussendoor ook enkele speldenprikken uit. Zo schoot Lansbergen van afstand tegen de paal.  Maar Slikkerveer groeide verder in de wedstrijd. Zo schoot Ruben Silva Lopez hard op doel, maar stond de goalie goed op zijn post. Romano Niamut zag zijn aanval door het midden van de verdediging pas gestrand door Wynia, die met zijn voeten redding kon brengen. Het werd een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. In de 31-ste minuut kapte Robert Kosten eerst zijn tegenstander uit in de zestien om vervolgens de bal in de hoek te plaatsen, maar Wynia kon de bal nog niet tot hoekschop verwerken. Uit de corner van Ruben Silva Lopez kopte Cas Leenders net over. Een minuut later was het wel raak. Een prachtige slalom door het hart van de defensie van Romano Niamut werd afgerond met een schuiver in de hoek: 1-1. Nog voor het rustsignaal waren er nog kansen voor Mike van Dongen en Ruben Silva Lopez, maar het bleef bij de 1-1 stand.

In de tweede helft was er meteen een grote kans voor Robert Kosten, maar was het uiteindelijk in de 48-ste minuut, dat scheidsrechter Van Vliet een handsbal in de muur constateerde bij een vrije trap van Robert Kosten. Kosten benutte daarna zelf het buitenkansje vanaf elf meter: 1-2. Dat de thuisploeg zich nog niet verslagen gaf bleek wel uit een grote kans, die ze twee minuten later kregen via een vrije trap van Calame, die maar net over werd gekopt door het Slikkerveerse muurtje. In de 54-ste minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers. Een goede interventie van Cas Leenders en idem vervolg via Vincent de Jong werd in het centrum van de aanval keurig binnen geschoten door Robert Kosten: 1-3. Daarna bleef Slikkerveer druk houden op het doel van Hermes DVS met kansjes voor Robert Kosten, Mike van Dongen en Ruben Silva Lopez. In de 69-ste minuut was Ruben Silva Lopez zijn tegenstander op de linkerflank voorbij, maar werd hij bij het voorgeven nog geraakt door een verdediger. Dit leverde wederom een strafschop op voor Slikkerveer. Robert Kosten benutte ook dit buitenkansje, waardoor hij een echte hattrick op zijn naam bracht: 1-4. In het slot van de wedstrijd kreeg invaller Ronald Capelle nog twee kansen om te scoren en zag Ruben Silva Lopez zijn inzet net naast getikt worden. Invaller Damion Janssen kreeg zelfs een paar minuten voor tijd nog een onduidelijke rode kaart van scheidsrechter Van Vliet in een overigens sportief duel, waarbij scheidsrechter van Vliet net als de neerdalende regen wel erg zijn stempel op drukte.

Door de overige resultaten in de afdeling stijgt Slikkerveer naar de vierde plaats op slechts een punt achterstand op koploper RCD, dat komende zondag de eerstvolgende tegenstander is. Het duel wordt om 14.00 uur gespeeld op het Reijerpark.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Cas Leenders, Kenchi Orcadio (88 – Iwan Tewelde), Mike van Dongen, Romano Niamut, Casper Gerritse (61 – Ronald Capelle), Jair Umarella (70 – Damion Janssen), Raymond Smit, Robert Kosten en Ruben Silva Lopez.