Hattrick Casper Gerritse brengt Slikkerveer 3-0 winst op UNIO

Bekijk alle foto's van: 2013-04-01 Slikkerveer 1 - UNIO 1>

Geplaatst op: 01-04-2013

Onder een lekker zonnetje werd het tweede duel in het Paasweekend afgewerkt op het Reijerpark tussen Slikkerveer en UNIO uit Oudewater. Door een officiële hattrick van Casper Gerritse net na rust werd er met 3-0 gewonnen, waardoor Slikkerveer in de stand op de ranglijst is opgeklommen naar de negende positie.

Het duel tegen UNIO begon Slikkerveer in de eerste helft in een laag tempo. Dat leidde ook niet echt tot kansen voor de ploeg van trainer Richard Mank. UNIO daarentegen strandde tot tweemaal op keeper Mitchel van der Spoel, die Slikkerveer op dat moment in de wedstrijd hield. Pas na een half uur spelen zette Slikkerveer wat meer aan en kreeg het ook meteen kansen. Met name Ernst Both werd in het centrum van de aanval goed bereikt. Een eerste puntertje ging nog net naast. Een tweede kans werd gered door de doelman van UNIO en de derde kans kwam tegen de paal. De laatste kwam tot stand na goed voorbereidend werk van A-junior Ruben Silva Lopez, die de geblesseerd afgehaakte Ronald Capelle was komen vervangen.

Na de thee kwam Slikkerveer sterker uit de kleedkamer terug het veld op dan UNIO. Een diepe bal op Casper Gerritse werd in de 50-ste minuut door de verdediging van UNIO niet resoluut weggewerkt, waarna Gerritse goed doorzette, de keeper op het verkeerde been zette en de bal eenvoudig over de doellijn kon lopen: 1-0. Drie minuten later had Casper Gerritse al weer tot score kunnen komen. Een prima voorzet van Ruben Silva Lopez, die steeds meer een plaag voor zijn directe tegenstander werd, werd door Casper niet hard genoeg ingeschoten. Weer twee minuten later kwam Slikkerveer goed weg. Een vrije trap werd snoeihard door Koen Jansen op de lat geschoten. De rebound werd daarna met het hoofd van de doellijn gewerkt door Afendy Roehoeptuij. In de 62-ste minuut zette Casper Gerritse op een 2-0 voorsprong. Uit een lange Slikkerveer-aanval werd hij door Johan van Wijk keurig op maat gevonden bij de tweede paal, waarna de bal direct in de touwen werd geschoten door Gerritse. Een minuut later was de hattrick een feit. Vanaf de linkerflank zette Casper Gerritse goed door en scoorde zijn derde van de dag: 3-0. UNIO probeerde daarna nog enigszins wat te forceren, maar dat betekende ook direct meer kansen voor Slikkerveer op een hogere score. In de 72-ste minuut zag Ernst Both op randje buitenspel zijn treffer afgekeurd. Ruben Silva Lopez zag zijn vuurpijl bij de eerste paal door de keeper van UNIO tot hoekschop worden verwerkt en al in blessuretijd werd Jeffrey Tewelde door de doelman van UNIO gehaakt en mocht Jeroen Bossche vanaf elf meter een strafschop nemen. Helaas was de bal slecht ingeschoten, zodat doelman Rietveld de bal kon stoppen. Daarna floot scheidsrechter Oskam voor het einde van de wedstrijd, waarin Slikkerveer een dik verdiende overwinning had behaald. Door de zes punten in het Paasweekend klimt Slikkerveer op de ranglijst naar de negende positie. Komende zondag wordt om 14.00 uur thuis op het Reijerpark aangetreden tegen VFC uit Vlaardingen.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Kenji Nakano, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Kevin Birahij (45 – Jeroen Bossche), Ernst Both, Ronald Capelle (36 – Ruben Silva Lopez), Casper Gerritse en Johan van Wijk (74 – Jeffrey Tewelde).