Hartverwarmend Slikkerveer 2 verliest in koud Den Haag

Geplaatst op: 15-03-2016

"Zakelijk spelen en de punten binnen sprokkelen". Met die boodschap stuurde coach Ashrul zijn kloeke ridders het veld in. Onder een stralend schijnend zonnetje maar nog wel bitterkoud werd er om kwart voor negen (!) vertrokken richting Den Haag. Zonder Booi en grensjager Silly (skiën en langlaufen), de geschorste Okézan en de zieke Enre geen gemakkelijke opgave. Veel spelers waren afgelopen week met de wintersport om te genieten van winterse taferelen waaronder Krissie (een virtuoos op de 50 meter schansspringen), Reroen (fenomenaal op de snowboard...uiteraard wel met de bekende sliding-schaar....) en Walied Walied (prachtige sneeuwpoppen gemaakt). Half elf dus de aftrap tegen H.B.S. (Houdt Braef Stand) waar we thuis nog kansloos van verloren.

Slikkerveer startte wederom met een aangepaste opstelling (een soort van 3-1-3-1-2) maar met de ervaring van vorige week in het geheugen werd hier vol vertrouwen mee aangevangen. De eerste kans was voor Xavier na een heerlijke steekbal van Dil (klopt, Tee van der Pee....afgelopen half jaar steeds beter geworden) maar helaas kwam onze frêle aanvaller een stapje tekort. Aan de andere kant moest Rikkie handelend optreden (harde kop, deuk in de paal...) na een snelle aanval van H.B.S. Xavier kwam op de linkerflank in balbezit en uit diens voorzet kon Doni zijn hoofd niet tegen de bal krijgen. Het spel golfde aardig op en neer en Dy werd door Mootje aangespeeld maar helaas mikte hij te hoog. Helaas kwamen de boys van "Jong Slikkerveer" op achterstand toen er uit een vrije trap werd gescoord. De volledig vrij staande spits kon simpel binnen knikken.

Aanvoerder Dil kreeg een vrije trap te nemen op zo'n dertig meter en met een eigen gemaakte dwarrelbal scheerde de bal net over de dwarsligger. Ook Dandy liet zich gelden na een briljante steekpass van Dy. Met rechts kapte hij zijn tegenstander uit maar de keeper bleek een sta in de weg. Na weer een lange bal (hier kwam veel gevaar uit) werd Xavier gelanceerd maar hij vergat door te lopen aangezien de keeper geheel mistastte. Tikker jr. kreeg geel gepresenteerd (verder weer een feilloze partij op 4....) terwijl de wedstrijd nota bene niet eens stil lag. Vlak voor het rustsignaal wederom een tegentreffer na een twijfelachtige overtreding op het middenveld waardoor onze achterste linie volkomen werd uitgespeeld. Steve O jr. kreeg wegens aanmerkingen op de leiding eveneens een gele prent aangereikt waardoor we met een katterig gevoel de kleedkamer opzochten.

Toch was mental coach Ashrul tevreden over het vertoonde spel en was ervan overtuigd dat we hier niet hoefden te verliezen. Slikkerveer bleef aandringen en Col (spuugt nog steeds plastic balletjes uit na zijn gigaschwalbe van vorige week...) zag een vrije trap gesmoord worden. H.B.S. werd teruggedrongen en ons middenveld had een overwicht. De drie-eiïge eenling combineerde naar hartenlust en Dil speelde zich knap vrij maar schoot maar net voorlangs. Uiteraard brengt dit aanvallend spel risico's met zich mee maar met Rikkie onder de lat die nog steeds in een bloedvorm verkeert sinds zijn feilloos optreden in 1 konden we waarachtig aansluiting vinden. De vermoeide en leeggespeelde Doin (Cees, alcoholvrije Radler....!? Hoe noemde jij mij ook alweer...?) liet zich vervangen door de agressief spelende Justin en direct liet hij zich gelden. Binnen de zestien controleerde hij de bal en werd onheus bejegend waardoor de bal op de stip belandde. Strafschop...Dil....goal. Kansloos liet hij de keeper van de tegenpartij grabbelen en was er nog voldoende tijd over om in ieder geval nog een puntje mee te nemen uit het koude Den Haag.

Natuurlijk kwam er ruimte voor onze opponent maar Rikkie stond steeds weer op zijn post. Krissie kwam nog even ten tonele en ook Walied Walied (ik had een extra potje inkt, een nieuwe ravenzwarte veer en een vers kladblok meegenomen maar helaas niet veel te vermelden vandaag...) kwam de gelederen versterken. Er werd wel nog 1 x gescoord maar niet door onze boys zodat we wederom met een nederlaag huiswaarts moesten keren. Jammer boys, zondag dan maar weer voor de volle winst tegen D.H.C. Vast succes!