Hartstochtelijk D1 wint verdiend van Poortugaal

Geplaatst op: 01-12-2015

Voor de foto's: Klik hier

Na de afgang van 2 weken geleden bij NSVV werd de wedstrijd van vorige week tegen Charlois afgelast, maar gezien de uitslagen van dat weekend kunnen we hele goede zaken doen indien we deze inhaalwedstrijd winnend weten af te sluiten. Vandaag stond de terugwedstrijd tegen Poortugaal op het programma. Het is merkwaardig dat iedereen na 10 competitie wedstrijden straks 5 ploegen al 2x heeft gehad en tegen 4 teams nog niet heeft gespeeld. Los daarvan speel je toch lopende een seizoen 2x tegen elkaar, dus zal het waarschijnlijk weinig invloed hebben op de eindstand in de competitie.

Het was een trainingsweek waarin veel arbeid was geleverd en de ploeg woensdag van trainer Theo nog een dik compliment kreeg voor de geleverde arbeid. Er werd goed getraind en we gingen vol vertrouwen de wedstrijd in tegen een ploeg waar tegen we iets goed te maken hadden. De uitwedstrijd werd naar onze mening onterecht verloren, maar dat was vooral ook onze eigen schuld. Samen met de verschrikkelijke oorwassing in Numansdorp werden de jongens op scherp gezet en duidelijk aangegeven waarom we die 2 wedstrijden niet wisten te winnen. De warming-up begon nog erg slecht, maar gaande weg werd het al wat beter.

Zonder de donderdag geblesseerd geraakte Silke, werd de beoogde opstelling zaterdagochtend door de trainers toch nog aangepast. Een kleine wijziging bepaalde dat de nog niet fitte Ravi in eerste instantie "gespaard" werd. Hij begon in de wissel met Alejandro die ons vandaag weer (goed) kwam versterken na de wedstrijd van D2. De opdrachten waren duidelijk en Slikkerveer begon goed. Al direct brak Joshua door, maar vergaten de overige aanvallers direct aan te sluiten waardoor de eerste mogelijkheid al teniet werd gedaan. Slikkerveer was scherp en uit een aanval via de rechterkant werd Silvester ten val gebracht. Het was de 3de minuut van de wedstrijd en de vrije trap aan de zijkant van het veld werd genomen door Joshua. Hard en scherp werd deze op doel geschoten, stuiterde de bal 2x en omdat niemand hem aanraakte verdween hij plotseling in de verre hoek!

Een lekkere vroege voorsprong. Slikkerveer behield hierna direct het initiatief en vele duels werden gewonnen. Poortugaal kwam er moeilijk uit en Slikkerveer liet duidelijk zien hongerig te zijn naar een overwinning. De gatenkaas van 2 weken geleden, waarin met name het middenveld weinig duels won en de verdediging erg wankel was had plaats gemaakt voor een gemetselde muur. Dat in combinatie met de soms "Barcelona" voorhoede die vandaag in vorm was, maakte een voor de toeschouwer fantastische wedstrijd om te zien. De momenten dat Poortugaal dan wel doorbrak en de bal in de 16 meter kreeg, stond Kevin scherp te wachten om de ballen uit de lucht te plukken.

In de 20ste minuut een hoekschop voor Slikkerveer vanaf de linkerkant. De bal bleef hangen in het doelgebied, waarna Nour in de lucht de sterkste was en sterk binnenkopte. Dat betekende een "comfortabele" 2-0 ruststand voor Slikkerveer en daarmee zochten we de kleedkamer op. Complimenten voor het spel en de passie voor de boys, maar ook werd er geen ruimte gelaten voor onderschatting. We hadden het nagelaten de wedstrijd te beslissen, waar met name Mike de eerste helft 5 goede mogelijkheden had gehad om de ruststand op "minimaal" 5a6-0 te zetten. Tevens werd vooral de wedstrijd van vorig seizoen tegen Poortugaal aangehaald waarin de vorige D1 bij rust 4-0 achter stond en vlak voor tijd 4-4... Voor onderschatting was dus geen enkele ruimte en met Alejandro erin voor Rens gingen we de 2de helft gelukkig verder, waar we de eerste helft geëindigd waren.

Waar we voor rust vergaten de genadeslag uit te delen duurde het slechts iets meer dan 3 minuten voordat de wedstrijd was beslist. Een aanval via de linkerkant kwam via Joshua precies op maat terecht bij Mike. Nu stond het vizier wel op scherp en liet hij de keeper kansloos achter met een schot in de hoek. Nog geen 3 minuten later was het diezelfde Mike die iets over de middenlijn wegdraaide van zijn tegenstander en Silvester aan de rechterkant vrijspeelde richting de keeper. Hij liet de keeper in de verre hoek kansloos en pikte vandaag ook weer zijn doelpuntje mee.

Ook nu vergat Slikkerveer een aantal x om de uitslag om te zetten in dubbele cijfers. Enkele scrimmages voor de goal leverde helaas geen goals op, maar ook enkele uitbraken van Poortugaal werden achterin steeds net optijd onschadelijk gemaakt. In de 22ste minuut wederom een pass van Mike, die nu Joshua bediende. Één op één met de doelman wist hij zijn 2de van de wedstrijd te scoren, maar de technische staf was vooral tevreden met het niveau dat hij deze wedstrijd haalde. Vandaag kwam er weer uit waarvan we al lang wisten dat het erin zat.

Inmiddels waren na de 4-0 Yassine en Rick nog vervangen voor Rens en Ravi. Na de 5-0 leek Slikkerveer het misschien wel een beetje te geloven en merkte je dat Poortugaal al iets dichterbij een eretreffer kwam. We voelde de bui al hangen op de bank. Inmiddels was de blessuretijd al ingegaan en een klein slaapmomentje zorgde voor een klein smetje op de wedstrijd. De spits ontving de bal in de as van het veld, nam hem iets wat gelukkig mee en schoot het goed in de verre hoek binnen.

Al met al zonde van de tegentreffer en zeker een belangrijk leerpuntje omdat het al vaker is gebeurd, maar dit doet verder niets af aan de 61 minuten ervoor waarin Slikkerveer D1 fantastisch speelde en slechts naliet een monsterscore neer te zetten tegen een ploeg die ook bovenaan eindigde in hun bekerpoule! Volgende week moet deze lijn doorgetrokken worden tegen de nieuwe koploper Zuidland die we om 11.15 ontvangen op ons sportpark.