Gretig Slikkerveer 2 boekt thuiszege tegen RKAVV

Geplaatst op: 07-03-2016

Met het mes tussen de tanden..... Een uitdrukking die coach Ashrul zich afgelopen week op de training liet ontvallen en hij graag terug zou zien deze week. Met deze woorden in de oren geknoopt werd er aldus zeer scherp en op het randje getraind en dat bleek dus een voorbode voor afgelopen zondag. De uitwedstrijd was bij allen nog in het geheugen gegrift (beetje geflatteerde 6-1 nederlaag) en vandaag dus tijd voor revanche. Dandy en Krissie (wintersport) verschenen niet op het appèl waardoor we vandaag in een zeer gedurfde opstelling (3-4-3) aan de start verschenen. Oh ja, Robinho had dan eindelijk toestemming gekregen om af te reizen naar China alwaar hij een fantastisch avontuur tegemoet gaat (succes kerel, we komen binnenkort wel een weekendje langs...).

Het begin van de wedstrijd was van beide partijen nogal rommelig al kwamen we goed weg toen Rikkie een foutieve terugspeelbal perfect verijdelde. Toch waren het de "jonkies" van Slikkerveer dat op voorsprong kwam. De goed meegelopen Daan de Koek (DK) kopte een scherpe voorzet van Enre knap binnen. Helaas moest onze linksbuiten zich uit voorzorg en op aanraden van medical coach, pedagoog, pleisterplakker alias verzorger Bert laten vervangen en kwam Roland ten tonele. Die bleek al direct een plaag voor de verdediging van RKAVV al werden de kansjes die hieruit vloeiden net niet benut. Steve O jr. (nog nooit zo'n schwalbe gezien op het middenveld...) kwam in scoringspositie maar zijn uithaal spatte op de lat uiteen. Tikker jr. kreeg een onnodige yellow ticket evenals twee tegenstanders die de bal wegschoten nadat er gefloten was.

RKAVV kwam zeer gelukkig langszij door een mislukt schot waardoor Rikkie op het verkeerde been stond. Tijdens de rust was eenieder het met één ding eens: als we vandaag niet winnen vreten we het hele kunstgrasveld op! Walied Walied kwam in de tweede helft de geblesseerde Xavier vervangen en na een kwartiertje waren we getuige van een fraaie treffer waardoor de volgelingen van coach Ashrul op voorsprong kwamen. De ene helft van de eeneiige speelde aanvoerder Dil aan die met een splijtende pass Roland bereikte. Wederom passeerde hij als een volleerd skiër zijn opponenten en vanaf de achterlijn bood hij Steve O jr. een niet te missen kans. Beheerst werd de bal binnengeschoten en zo blij als een krab met drie scharen werd deze treffer gevierd door het hele team.

Mootje (nog even vijf minuten blijven liggen...) kwam de vermoeide Col vervangen en Okézan kwam voor Ivar. Slikkerveer domineerde en een treffer kon niet uitblijven. Walied Walied (prima invalbeurt en jammer dat ik maar 1 A4tje bij me had...) speelde uitblinker Doin aan en met een bekeken schuiver tekende hij voor de zeer verdiende derde goal. Vreugde en jolijt werd zijn deel en ook langs de lijn werd pardoes de Lambada ingezet. Volkomen terecht kreeg de man of the match een applauswissel en kwam Just in het veld. Kansen genoeg voor een vierde dan wel een vijfde of zesde treffer maar de overwinning was binnen en werd er na het laatste fluitsignaal een overwinningspilsener getapt. Proficiat boys, dit smaakt naar meer!