Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Geslaagd lustrum voor voetbalquiz sv Slikkerveer

Bekijk alle foto's van: Voetbal Koppel Quiz 2015>

Geplaatst op: 19-03-2015

Op vrijdag 13 maart werd bij sv Slikkerveer de vijfde editie gehouden van de Voetbal Koppel Quiz. Het deelnemersveld van deze inmiddels jaarlijkse traditie was met 48 koppels wederom helemaal gevuld. Onder leiding van de RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel, die zich op het podium als een vis in het water voelde, werden de deelnemers met ruim honderd voetbalvragen flink aan de tand gevoeld. De inzet: onderlinge prestige, een gezond portie betweterigheid en heel veel gezelligheid.

Vragen als “Welke hoofdtrainer liet dit Eredivisieseizoen zijn zoon debuteren in zijn elftal?”, “Welke twee spelers van de WK-selectie van Louis van Gaal speelden ooit bij AGOVV?” en “Welke Manchester United spelers maakten onderdeel uit van The Class of ‘92?” zorgden voor veel knarsende koppies. Naast vragen over welbekende Panini-voetbalplaatjes en spelerspaspoortjes was er dit jaar ook een heuze categorie Tinder. In deze vragenreeks moesten de kenners aangeven of een speler wel of niet onder een bepaalde trainer heeft gespeeld en of een speler wel of geen match heeft met een bepaalde club. Later in de quiz moesten de deelnemers raden van welke profvoetballers de talentvolle jeugdspelers van C1 juichmomenten nabootsten. Natuurlijk ontbrak in deze vraag niet de selfie-goal van Francesco Totti.

Het koppel FC Tatabanya, bestaande uit Matthijs Tromp en Martin Bestebreurtje, toonde zich aan het eind van de avond de terechte winnaar. Zij gingen naar huis met twee – door Excelsior gesponsorde – wedstrijdkaartjes voor het Eredivisieduel Excelsior – PSV. Tweede werd team Dumb and Dumber van Jeroen Janssens en Dave Koning. De derde plaats ging naar Kenji Nakano en Leon Steketee van Team Fazant. Deze podiumspelers wonnen ieder een sportboek. Het beste Slikkerveerkoppel werd gevormd door de gebroeders Dijmon en Iwan Tewelde, met team The Soldiers. Zij kregen uit handen van Van Eersel diverse relikwieën uit de fanshop van de Slikkerveer. Het duo dat zich aan het eind het meest het hemd van het lijf gevraagd voelde bestond uit Ron Kouwen en Ed van Ooijen. Hun team De Grensies eisten de poedelprijs ‘Een Weekendje Wenen’ op en mochten ieder een XXL zak uien in ontvangst nemen.

De organisatie, bestaande uit Jeroen Koorneef, Robin Westerman en Ronald Capelle, bedankt het onmisbare kantinepersoneel, de nakijkfanaten en uiteraard de host Dennis van Eersel voor het geweldig verlopen van dit evenement.