Gehavend Slikkerveer nog niet veilig

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-06-05 Slikkerveer - Excelsior ‘20>

Geplaatst op: 05-06-2016

In de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen het Schiedamse Excelsior ´20 mistte trainer Danny Wijnstekers maar liefst tien spelers om diverse redenen. Hierdoor stond er een gehavend Slikkerveer aan het vertrek in een spannend slot van deze competitie. A-junior Sem van Grondelle maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Aangezien Excelsior ´20 in het eerste duel in de poule tegen DONK vorige week gelijk had gespeeld moesten zij vandaag wel alles op alles zetten om promotie te bewerkstellingen, door eerste of tweede te worden in de poule .

In de openingsfase was dit ook goed te merken, want meteen in de eerste minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. In de vijfde minuut zag Ruben Silva Lopez na een perfecte pass van Vincent de Jong, zijn volley net over het doel gaan van Excelsior ´20. Drie minuten later was het wel raak, maar aan de andere kant van het veld zette Lisendry Sambo uit een hoekschop de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Daarna golfde het spel flink op en neer zonder dat het gevaarlijk werd. In de 17e minuut stoomde Vincent de Jong op vanuit het centrum van de defensie. Pas rond de zestien werd hij opgevangen door de tegenstander, waardoor Vincent hard op doel schoot. De bal leek in de kruising te verdwijnen, maar kon nog net naast worden getikt door goalie Aykut Nargun. Een minuut later moest Slikkerveer al haar eerste wissel gebruiken. Damion Janssen verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Jair Umarella. In de 26-ste minuut stoomde Iwan Tewelde op langs de rechterflank en vanuit het midden ging zijn schot een paar metertjes naast. Nog geen minuut later lag de bal al weer in het doel van Slikkerveer. Een lange bal op Sambo, die wel alle vrijheid kreeg om te koppen, betekende de 0-2. Daarna had Slikkerveer zich zelf moeten belonen met een treffer. Dylan Vrijman veroverde op eigen helft de bal en speelde Jair Umarella goed aan, die met een 1-2 met Ronald Capelle de bal in de zestien perfect terugkreeg om af te drukken. Helaas ging de bal voorlangs in plaats van tussen de palen. In de 39-ste minuut moest Slikkerveer al haar tweede wissel toepassen. Casper Gerritse verving de geblesseerde Sem van Grondelle. Dit betekende meteen wat meer druk op het doel van Excelsior ´20. Drie minuten voor de rust kopt Gerritse een vrije trap van Dylan Vrijman net over de lat. Tot aan de rust bleef het 0-2.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer meteen weer druk te zetten. Een voorzet van Ruben Silva Lopez werd door Jair Umarella over het doel gekopt en een schot van Casper Gerritse werd goed gepakt door goalie Nargun. Bij de eerste de beste uitbraak van Excelsior ´20 liep Vincent de Jong zijn tegenstander kruislings omver en dat werd door scheidsrechter Verduijn gezien als een overtreding, zodat Vincent met een tweede gele kaart werd geconfronteerd en dus met rood kon vertrekken. Slikkerveer speelde nu dus ook nog met een man minder. Ondanks de numerieke minderheid bleef Slikkerveer de aanval zoeken. Precies na een uur spelen werd dat beloond met een treffer van Wesley Oorschot, die hard en hoog in het doel schoot: 1-2. Slikkerveer leek de wedstrijd te kunnen kantelen, maar nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant al weer in het doel. Een snelle uitbraak over de linkerflank werd door meerdere Slikkerveerders niet goed beoordeeld, waarna Lisendry Sambo zijn derde treffer van de middag wel heel eenvoudig kon binnen schieten: 1-3. Deze dreun kwam hard aan bij de Slikkerveerders, die met nog twintig minuten te gaan alsnog alles gaven. In de 71-ste minuut resulteerde dat in een hele grote kans voor Jair Umarella, die goed werd aangespeeld in de zestien, maar de bal net niet over de uitkomende keeper Nargun heen kon tillen. Een kwartier voor tijd was Casper Gerritse dicht bij een treffer. Een hoekschop van Ruben Silva Lopez werd hard en zuiver ingekopt, maar op de doellijn knap verdedigd door een speler van Excelsior ´20. Daarna kregen de bezoekers nog kansen om de stand hoger te tillen. Een eerste aanval werd nog goed gepareerd door Mitchel van der Spoel, maar in de laatste minuut van de blessuretijd kon Mitchel Schrauwers de eindstand bepalen op 1-4 en promoveert Excelsior ´20 in ieder geval naar de tweede klasse. 

Welke ploeg er volgend seizoen nog meer in de tweede klasse zal gaan uitkomen zullen DONK en Slikkerveer volgende week uitmaken. DONK heeft daarbij de beste papieren, want een gelijkspel is voor hen voldoende. Slikkerveer zal moeten winnen, want in de andere twee poules waaruit mogelijk ook nog een beste derde in de poule zou kunnen doorstromen zijn geen teams meer zonder punten.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Iwan Tewelde, Dylan Vrijman, Ronald Capelle, Valerio Vers, Damion Janssen (18 – Jair Umarella), Sem van Grondelle (39 – Casper Gerritse), Wesley Oorschot en Ruben Silva Lopez.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x