F1 kampioen na 2-3 winst bij RHS F1

Geplaatst op: 24-04-2013

Wedstrijdverslag Slikkerveer F1 20 april 2013

Zaterdag 20 april is het dan zover: Slikkerveer F1 kan kampioen worden bij winst op Rijnmond/Hoogvliet  Sport F1, want bij winst is F1 niet meer te achterhalen door de concurrentie. De wedstrijd begint in Hoogvliet om half negen en dus staan we om kwart over zeven klaar voor vertrek op de parkeerplaats van Slikkerveer (op een enkeling na die zich verslapen heeft, we noemen geen namen...).

Na aankomst in Hoogvliet proberen de ouders in de kantine wakker te worden met behulp van de nodige koppen koffie en kleden de jongens zich om, waarna er een gedegen warming up wordt gedaan door de jongens onder leiding van de trainer. Trainer Theo heeft, om niet te veel druk op de jongens te leggen, niet vooraf verteld dat F1 bij winst kampioen is. Wat meteen opvalt voor de aftrap is dat de spelers van de  tegenstander gemiddeld een halve kop groter zijn dan onze jongens. Met name één jongen zou qua lengte niet opvallen als hij in de D-tjes zou voetballen. Al vrij snel na de aftrap wordt duidelijk dat een aantal jongens van Slikkerveer F1 niet in goede doen zijn. Of het nu ligt aan het vroege tijdstip of dat sommige jongens lichtelijk geïntimideerd zijn door het lengteverschil met de tegenstander is niet helemaal duidelijk, maar wat wel duidelijk is is dat het niet zo lekker loopt als anders. Eén van de weinigen die zich niets aan lijkt te trekken van de grootte van de tegenstander is Scot die er gewoon ouderwets inklapt als het nodig is. Ook Silke is achterin weer de rots in de branding. Ondanks het iets minder vloeiende spel zijn de eerste kansen toch Slikkerveer en nadat Mike in de 2e minuut al een schot op doel had gelost is het in de 4e minuut raak door een mooi schot van Scot : 0-1!

Na de vroege 0-1 golft het spel op en neer en heeft Slikkerveer nog wel wat kansjes, zoals een schot van Silke in de 8e minuut wat net naast het doel belandt. In de 12e minuut maakt Jan (scherp als hij is) de scheidsrechter er op attent dat de bal te zacht is, waarna het spel wordt voortgezet met  de reservebal. In de 13e minuut wordt er een flinke overtreding gemaakt op Rick die zich hierdoor moet laten wisselen.  Hierna gaat het spel weer op en neer en maakt de tegenstander in de 14e minuut de (verdiende) gelijkmaker. Na de 1-1 blijft het spel van de kant van Slikkerveer rommelig , maar krijgt het nog wel wat kansen zoals een goed schot van Scot in de 15e minuut en een schot van Danijal in de 17 minuut dat net over het doel van de tegenstander gaat.

In de tweede helft zet het spelbeeld van de eerste helft zich voort. Slikkerveer heeft een licht veldoverwicht, maar kan het overwicht (nog) niet omzetten in doelpunten, maar in de 3e minuut is Slikkerveer dicht bij de 1-2 door een schot van Danijal, dat op de lat belandt. In de 11e minuut  van de tweede helft scoort RHS een beetje tegen de verhouding in de 2-1 door een lullig balletje in de korte hoek. Na de 2-1 komt er iets meer vuur in het team van Slikkerveer en krijgt het ook kansen op 2-2, zoals in de 13e minuut als Danijal voor de tweede keer op de lat schiet. Gelukkig is daar dan in de 14e minuut de verdiende gelijkmaker door wederom een schot van uitblinker Scot in de korte hoek van het doel van RHS. Na de gelijkmaker komt Slikkerveer beter in z’n spel en dat uit zich o.a. in een mooie aanval in de 19e minuut  waarbij de bal via Rick naar Daniel naar Scot gaat en waarbij laatste genoemde de bal net naast het doel schiet. De tijd begint inmiddels te dringen en Kevin verricht nog een aantal goede en noodzakelijk reddingen en voorkomt zo dat Slikkerveer vlak voor tijd nog op een achterstand komt. Inmiddels is de blessuretijd begonnen en lijkt de wedstrijd in 2-2 te eindigen. Maar dan, ver in de blessuretijd, scoort Roderick toch nog de 2-3 na een mooie aanval via diversen spelers  wint Slikkerveer toch nog de wedstrijd en verzekeren de jongens zich van het kampioenschap!

Trainer Theo vertelde de jongens direct na afloop van de wedstrijd dat ze kampioen geworden zijn en die mededeling wordt met gejuich begroet. Het is dan ook na de wedstrijd “feest” en wordt het behalen van het kampioenschap alvast gevierd door de jongens door met kleren en al onder de douche te springen. Het echte feest moet echter nog komen als Slikkerveer F1 de eerstkomende thuiswedstrijd speelt.