Even voorstellen: Yadaly Toure pupillenscheidsrechter

Geplaatst op: 14-05-2014

Hierbij willen we onze nieuwe pupillen scheidsrechter Yadaly Toure even voorstellen aan de Slikkerveerders.

Wie de laatste tijd regelmatig op de zaterdagmorgen in de ochtend uren op het Sliknest komt ziet regelmatig jeugdige scheidsrechters. Kieron Lans, Dimitri Schouten en Ruben Andeweg zijn inmiddels bekend en ingeburgerd als scheidsrechters op de velden maar sinds enige tijd is er ook een vierde jeugdige scheidsrechter die zijn wedstrijden fluit. De 14 jarige Yadaly Tourekwam begin dit seizoen nieuw op het Sliknest en speelde dit seizoen zijn wedstrijden voor C3.  In gesprek met scheidsrechter coördinator Dick v.d. Meer stelt Yadaly zich verder aan u voor.

Hoe ben je bij Slikkerveer terecht gekomen?
Toure: “Mijn klasgenoot Dimitri Schouten (van C2)vroeg een aantal keer aan mij of ik bij Slikkerveer wilde komen voetballen. In het begin zag ik dit eigenlijk niet zo zitten omdat ik plannen had om naar IJVV de Zwervers toe te gaan,  omdat dit dichter bij mijn huis is. Maar uiteindelijk besloot ik toch naar Slikkerveer toe te komen omdat dit ook een hele mooie club is en omdat Dimitri er dus al speelde! Dit seizoen heb ik mijn wedstrijden in C3 gespeeld met wisselend resultaat. We hebben meer verloren dan gewonnen en daarover ben ik niet tevreden. Wat ik wel heel erg leuk vind is de omgang met m’n medespelers en als we de resultaten volgend seizoen kunnen verbeteren dan kan het alleen maar beter gaan!”

Waarom wil(de) je scheidsrechter worden?
Toure: “ Ik liep al een tijdje rond met het idee om een wedstrijd te gaan fluiten. De “baas” spelen  over de spelers en alles er om heen dat leek me wel leuk en ik wil Slikkerveer graag helpen want(pupillen) scheidsrechters zijn er binnen deze club ( nog steeds) veels te weinig.

Je bent nu een paar maanden actief als scheidsrechter, hoe bevalt het?
Toure: Het bevalt goed, ik heb het prima naar m’n zin. Eind maart maakte ik m’n debuut als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen E6 en Rhoon (5-1) en wat ik merkte is dat ik door iedereen, ook al was dit pas mijn eerste wedstrijd, gerespecteerd werd. Dat merkte ik vooral als ik een beslissing nam die misschien niet correct was.

Wat vind je moeilijk aan het fluiten van de wedstrijden?
Toure: “Het de juiste kant op wijzen bij bijvoorbeeld een ingooi vond ik in het begin soms nog eens lastig. Dit is inmiddels wel wat verbeter,  want in de afgelopen periode heb ik al heel wat meer wedstrijden gefloten.

Wat wil je bereiken als scheidsrechter?
Toure: “Het eerste wat ik zou willen is voetballend wat hogerop komen te spelen, momenteel speel ik dus in C3, en op het gebied van het fluiten zou ik op een zo’n hoog mogelijk niveau de wedstrijden willen gaan leiden. In eerste instantie bij Slikkerveer en daarvandaan in de toekomst voor de KNVB. Maar zover ben ik nu nog niet”

In navolging van Ruben, Dimitri,  Kieron en Yadaly  kan SV Slikkerveer nog steeds, en ook voor het voetbalseizoen 2014-2015,  nieuwe, jeugdige (pupillen) scheidsrechters gebruiken!

Durf jij het aan om een (pupillen) wedstrijd te fluiten en ben je minimaal 12 jaar! Schroom niet en geef je op bij scheidsrechter coördinator Dick v.d. Meer. Hij zorgt er voor dat je (goed) ingewerkt en begeleid het veld op kan. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een inwerk periode? Op dinsdag, donderdag en in het weekend is Dick op het Sliknest te vinden maar uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 06-15957265.