Let op: Donderdag 20 februari 20.00 uur: Slikkerveer - Barendrecht (oefenwedstrijd)

En dat is vijf!!

Geplaatst op: 17-03-2014

Slikkerveer 5 heeft de ongekend sterke reeks thuis tegen Antibarbari een passend vervolg kunnen geven. Na achteropeenvolgende zege’s op Poortugaal, Anadolu, VOC en AGE moest deze keer Antibarbari er aan geloven.
De Rotterdamse studenten waren voor aanvang van deze wedstrijd de ploeg met de minste verliespunten in de afdeling. Deze ploeg had indruk gemaakt met diverse ruime uitzege’s de afgelopen wedstrijden. Slikkerveer had de selectie nagenoeg compleet, alleen Mike van Beem speelde niet omdat hij te kampen heeft met de naweeën van een chirurgische ingreep.

Verder begon Jacco, niet helemaal fit als wissel samen met Kai en Robin van Tricht, Jurgen hanteerde wederom uitstekend de vlag.

Onder toeziend oog van verschillende coryfeeën, zo stond er een deelnemer van de Olympische spelen 1992 langs de lijn, en oud kampioenen maker Fred “El Salvador” Mutsaers was ook present, werd duidelijk waarom deze ploeg vaak met grote cijfers wint. Met snel en verzorgd voetbal, gekoppeld aan een goede conditie, werd het Ridderkerkse doel bestookt. Goed verdedigend werk, van Barry, Leon, Ronald en Dennis hielden de bezoekers echter van goals af.

Slikkerveer zette daar zelf kansen van Jan en Kai tegenover, en werd enkele malen gevaarlijk uit vrije trappen vanaf de zijkant. Uit een van die vrije trappen, scoorde Dennis Bothoff de openingstreffer,door in 2 instanties de bal in het doel te frommelen.

De rust werd ook gehaald met deze minimale voorsprong.

De tweede helft werd Robin van Ee vervangen door Robin van Tricht. Slikkerveer nam de overhand en de fitte tegenstander werd vastgezet op eigen helft. De verdediging van de Rotterdammers hadden de handen vol aan de watervlugge Jan,en de hardwerkende Mike Termond. Het was Jan die na een uur de 2-0 op het bord zette, na een heerlijke slalom haalde hij hard uit, en er kon gejuicht worden op het Reyerpark.

Toch kwam Antibarbari terug in de wedstrijd, en moest Stefan de gang naar t net maken. Lang konden de studenten niet genieten, want na goed rondspelen door Ron, Ivo en Ronald werd wederom Jan gelanceerd, en de keeper kon m alleen stuiten door buiten de 16 hands te maken, hiervoor werd door de prima leidende scheidsrechter, Aad Neeskens gefloten, en de keeper werd heengezonden met een rode kaart. Helaas was deze ingreep nutteloos aangezien Kai de vrije trap hard en laag inschoot, en het net zag bollen. Met nog 15 minuten te spelen, tegen 10 man moesten deze punten toch binnen zijn. Toch werd Slikkerveer nog eenmaal uit positie gespeeld,en de aansluitingstreffer stond weer op t bord. Toen Dennis 5 minuten voor tijd nog geel ontving, en dus vanaf de zijkant de wedstrijd af moest kijken werd het toch nog billenknijpen ,maar door verdedigen met leeuwenmoed, en te werken als paarden werd de wedstrijd over de streep getrokken, en werd met alle aanwezigen een feestje gevierd.

Slikkerveer heeft zich definitief in de top genesteld, en weet haar opdracht. Zelf zal elke wedstrijd tegen de  “mindere” tegenstanders gewonnen moeten worden, en dan is t afwachten, hoe de andere topploegen elkaar afmatten.

Volgende week komt Kocatepe op bezoek op t Reijerpark, deze ploeg staat onderaan met 3 punten, en zou dus geen probleem moeten opleveren voor Slikkerveer 5.

Na afloop was het nog lang gezellig op het clubhuis.

   Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x