Eindelijk beloning voor Slikkerveer B1

Geplaatst op: 05-10-2015

Na een goede seizoenstart (6-2 winst in de openingswedstrijd) zat het allemaal niet mee met Slikkerveer  B1. Steeds waren er kansen om te winnen, maar steeds stond B1 na het laatste fluitsignaal met lege handen. De reactie die de spelers van B1 gaven na de teleurstellingen van de afgelopen weken is meer dan bijzonder te noemen. Hard werd er gewerkt aan het vertrouwen, aan het teamgevoel. Fanatieker werd er getraind en de ontwikkeling was duidelijk zichtbaar. Grote complimenten daar voor.

Zonder onze aanvoerder Jesse, die met A1 meespeelde en het daar zeer goed gedaan heeft, begon Slikkerveer de wedstrijd tegen Barendrecht heel sterk. In een wat andere organisatie dan de afgelopen wedstrijden was het Slikkerveer dat de regie in handen had en al snel gevaarlijk voor het doel van de tegenstander kon verschijnen.
Na iets meer dan een kwartier leverde dit dan ook de 1-0 voorsprong op. Het was Oussama die in de zestien knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander, waarna hij ten val werd gebracht.  De toegekende strafschop was een prooi voor Edwin, die hard en onhoudbaar binnenschoot.

De snelle voorsprong kreeg na 25 minuten een mooi vervolg. Een snelle omschakeling na balverovering op het middenveld leverde balbezit op voor Mikail, die na een perfecte loopactie van spits Oussama, Chevilio kon vinden. Chevilio kapte zijn tegenstander uit en schoot in de verre hoek raak, 2-0 voor Slikkerveer.

Slikkerveer bleef de betere en had in de 30e minuut de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. Een mooi aangesneden vrije trap van Mikail kwam terecht bij de volledig vrijstaande Chevilio, maar helaas zag hij zijn kopbal net over het doel verdwijnen.
In de 35e minuut kwam Barendrecht uit het niets terug in de wedstrijd. Bij een actie van de goede nummer 11 werd nauwelijks ingegrepen en kon hij de spits alleen voor Sem zetten, die niet faalde, 2-1.
Slikkerveer werd wat onrustig en bij de volgende uitbraak van Barendrecht was het wederom raak. Het was een diepte pass vanuit het middenveld die, wederom, de spits alleen voor Sem zette en voor de tweede keer in twee minuten kon hij het net zien bollen, 2-2.

Slikkerveer kon voor de rust hun rug rechten en toch nog met een verdiende voorsprong de rust in gaan. Dit keer was het Juwel, die na een prima voorzet van wederom Mikail, die de bal prachtig binnen volleerde, 3-2!

De tweede helft was het even aftasten. Barendrecht had meerdere malen gewisseld en speelden daardoor iets anders dan de 1e helft. Aanvankelijk had Slikkerveer daar moeite mee en leverde dit een reeks corners op. Barendrecht kon hier echter niet gevaarlijk uit worden, maar duidelijk was wel dat Slikkerveer van een goed niveau moest blijven om deze wedstrijd te kunnen winnen.
In de 52e minuut en bij de eerste aanval van Slikkerveer was het direct raak. Door een prachtige pass vanuit ons middenveld, tussen de back en de centrale verdediger door, kon Mikail helemaal alleen op de keeper van Barendrecht aflopen en schoof hij de bal beheerst binnen, 4-2!

Barendrecht liet zich niet uit het veld slaan en kreeg kansjes. Eerst was het verdediger Mauro die met een sliding een schot op doel kon voorkomen en later was het Sem die met een fantastische redding een doelpunt wist te voorkomen.
Na dit offensiefje was het weer de beurt aan Slikkerveer. Eerst schoot Oussama van afstand net naast en leverde een gevaarlijke corner geen doelpunt op. Wel was duidelijk dat Slikkerveer in deze fase de wedstrijd moest kunnen beslissen en uiteindelijk gebeurde dit dan ook door wederom een goal van Juwel, 5-2.

Hiermee was de wedstrijd beslist en moest Mauro licht geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Mauro. Ook Jasper verliet het veld en werd vervangen door Patrick.
De laatste fase van de wedstrijd was erg onrustig. Veel balverlies aan beide kanten en ook de vermoeidheid sloeg toe. Toch was de eerste kans voor Slikkerveer weer raak, Mikail schoof de bal onder de keeper door en de laatste verdediger kon de bal pas ruim achter de doellijn wegwerken. Ware het niet dat de scheidsrechter iets te ver van de situatie af stond en zijn assistent overtuigend aangaf dat het geen doelpunt was. Helaas keurde de scheidsrechter de goal dus niet goed en uit de tegenaanval scoorde Barendrecht de 5-3. Het zou toch niet……...

Barendrecht rook bloed en bracht een extra aanvaller. Hierdoor ontstonden er natuurlijk ruimtes voor Slikkerveer, maar echt gevaarlijk konden de mannen niet meer worden. Barendrecht oefende druk uit op de defensie en raakte bij een goede kans hard de paal.

Al in blessuretijd maakte Mikail met zijn tweede goal aan alle onzekerheid een eind en bracht zo de tussenstand op 6-3.

In de 7e(!) minuut van de extra tijd kon de aanvaller vanuit de rebound (Sem kon de bal in eerste instantie nog stoppen) nog tegen scoren en bracht zo de eindstand op 6-4.

Na weken van teleurstellende resultaten heeft Slikkerveer eindelijk zijn dik verdiende overwinning binnen. Het tekent de uitstekende veerkracht van deze groep. Langzamerhand groeit dit team meer en meer naar elkaar toe en gaan alle spelers keihard voor elkaar door het vuur. Het is voor de staf een groot plezier om met deze groep te werken.

Opstelling Slikkerveer B1:
Sem, Jasper ('66 Patrick), Lars, Mauro ('66 Rami), Bradley, Merijn, Edwin, Chevilio, Mikail, Oussama en Juwel.