Eerste puntverlies voor Slikkerveer D1

Geplaatst op: 28-09-2015

Nadat afgelopen maandag het Ridderkerk toernooi werd gewonnen, stond deze zaterdag de wedstrijd uit bij Nieuwerkerk D2 op het programma. Na de zege golf van de afgelopen weken, ontstond er deze week een blessure golf. Waar maandag Kevin zijn hand had gebroken viel Sven woensdag geblesseerd uit tijdens de warming-up en bleek Rick tijdens de training zijn voet te hebben gekneusd tijdens een duel. beide spelers waren nog niet fit genoeg om vandaag mee te kunnen spelen.

Vandaag sloten Colin, Aryun en Alejandro aan en moesten we heel vroeg vertrekken naar Nieuwerkerk. Bij de meeste zal de wekker rond 6.00 af zijn gegaan en rond 7.15 vertrokken we naar Nieuwerkerk. Eenmaal daar aangekomen en omgekleed begonnen we de warming-up, waarna ook Nick met een blessure afviel. Achteraf bleek deze blessure al sinds donderdag te bestaan, maar omdat er niks gemeld was konden we hier niks mee doen qua verzorging en ook geen vervanging meer regelen. Hopelijk een leerpuntje voor iedereen, want op deze manier benadeel je naast jezelf ook je team.

De wedstrijd begon en de toon werd direct door de Champions League scheidsrechter gezet. De trainers moesten in hun vak blijven, maar verder floot de man een prima wedstrijd. Zelf begonnen we erg slordig en erg onzeker. Erg onnodig, want ondanks de blessure gevallen blijft er meer dan voldoende kwaliteit over voor het niveau waar we op spelen. Helaas lieten bijna alle spelers het in balbezit afweten. We speelde erg statisch, waren erg onrustig aan de bal en speelde veelal vanuit de reactie. Toch kreeg Slikkerveer de betere kansen, waarbij een schot van Joshua naast ging en hij bij een voorzet van Silvester ook even niet scherp was.

Uiteindelijk kwam Nieuwerkerk in de 28ste minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een afgeslagen corner vergat Slikkerveer om voldoende druk te geven op de bal, waardoor ze rond de 16 meterlijn de tijd hadden om met een schot op doel te scoren. Verder werd Nieuwerkerk de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. De enkele momenten dat Nieuwerkerk gevaarlijk leek te worden, deed keeper Colin goed mee om de aanvallen af te slaan.

In de rust hebben we de jongens aangesproken op het onrustige en slordige spel. Nour werd gewisseld voor Aryun, maar i.p.v. Nour hadden we er nog meer kunnen wisselen. Helaas hadden we geen andere mogelijkheden meer. De 2de helft gingen we opzoek naar de gelijkmaker, maar ondanks vele kansen duurde het lang voordat deze viel. Een bal van Mike werd van de lijn gehaald en een moment van Joshua belande op de paal en op een ander moment werd een kans omzeep gebracht door te traag handelen.

Zo'n 10 minuten voor tijd werd verdediger Silke eraf gehaald en kwam aanvaller Nour er weer in om alsnog de gelijkmaker te forceren. Op dat moment stonden er nog maar 3 verdedigers in het veld die samen met de keeper allen eerste jaars D-spelers zijn. Deze muur bestaande uit Rens, Danijal, Alejandro en keeper Colin zorgden er vandaag weer voor dat de tegenstander nauwelijks scoringskansen kregen.

Het slot offensief van Slikkerveer zorgde er uiteindelijk voor dat we dit seizoen weliswaar voor het eerst niet wonnen, maar wel nog steeds ongeslagen blijven. Het was deze keer Nour die op aangeven van Joshua aan de linkerkant in de as van het veld een voorzet gaf richting de 2de paal. Deze bal werd door iedereen gemist. De keeper van Nieuwerkerk blunderde en ook de verdediger lukte het niet om de bal weg te krijgen, waarna deze tergend langzaam over de lijn rolde.

Het was een wedstrijd waarin we wederom verdedigend als team sterk hebben gespeeld, maar in balbezit was het veelal om te huilen. Dat er 4 spelers geblesseerd waren is wat mij betreft geen excuus om zo onrustig te spelen. Volgende week moet er wat dat betreft uit een ander vaatje worden getapt, want dan komt de nieuwe koploper Excelsior R. D3 op bezoek bij Slikkerveer. We hebben de koppositie met nog 2 duels te gaan moeten afstaan, maar hebben ons na vandaag zeker gesteld van plaatsing voor de promotiepoule 1ste klasse. Volgende week zullen we zeker proberen om de koppositie weer terug te pakken!