Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Eerste puntje voor Slikkerveer dik verdiend | sv Slikkerveer

Eerste puntje voor Slikkerveer dik verdiend

Bekijk alle foto's van: UNIO 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 19-12-2012

In de uitwedstrijd bij UNIO in Oudewater ging Slikkerveer op zoek naar eerherstel voor de onnodig verloren openingswedstrijd tegen AGE. Ondanks de tropisch aanvoelende warmte werd een prima wedstrijd op de mat gelegd voor de equipe van Richard Mank, maar helaas werden de kansen niet benut en eindige het duel in een 0-0 gelijkspel. Topscorer van het afgelopen seizoen, Johan van Wijk, is er nog altijd niet bij en ook was Kevin Biharij nog afwezig.

Meteen al vanaf de aftrap creëerde Slikkerveer kansen. Casper Gerritse werd in de eerste minuut precies op tijd gelanceerd door Mike van Dongen, maar oog in oog met de doelman van UNIO was zijn kopbal te zacht om er over heen te geraken. In de tiende minuut krulde een vrije trap vanaf de rechterflank goed het strafschopgebied binnen. Casper Gerritse volleerde de bal met de wreef, maar de bal verdween naast het doel. Net na de eerste drinkpauze slalomde Ernst Both de zestien binnen. Zijn schot dat hard en hoog bij de eerste paal binnenviel kon ternauwernood weg gestompt worden door de goalie van UNIO.

Daarna waren er nog eerst kansen voor Mike van Dongen en Ernst Both voordat de thuisploeg pas zes minuten voor rust haar eerste kansje kon laten optekenen. Het schot verdween naast het doel van keeper Kevin Brouwer, die voor de rust wel alert bleef, maar niet in hoefde te grijpen. In de slotfase van de eerste helft zag Steven van Dongen tot tweemaal toe zijn inzet door de doelman tegen gehouden. In de rebound wisten zowel Ernst Both, Casper Gerritse als Bart Spronk de bal niet over de lijn te duwen.

In de tweede helft gingen beide ploegen verder met waar ze gebleven waren, namelijk een sportieve aantrekkelijk wedstrijd op de grasmat te leggen. Net als in de eerste helft had Slikkerveer een fiks aantal kansen om de score te openen, maar het mocht vandaag blijkbaar niet lukken. In verdedigend opzicht moest Kevin Brouwer nog een drietal keer in actie komen om de nul vast te houden en hij deed dat keurig. Aanvallend kreeg Slikkerveer in de tiende minuut na rust al een grote kans via Steven van Dongen. Hij was diep gestuurd en ging alleen op de doelman af, maar zijn schot van afstand werd goed gepareerd. Ook Ernst Both, te zacht ingeschoten, en Mike van Dongen, net naast, lukte het niet. Vijf minuten voor tijd kreeg Casper Gerritse nog een niet te missen kans, zo leek het. Alleen staand voor de al op de grond liggende keeper schoot hij echter over het doel in plaats van erin. Het geluk was duidelijk aan de zijde van UNIO. Slikkerveer pakte door het 0-0 gelijke spel wel het eerste puntje in deze competitie. Aanstaande zondag 16 september wordt om 14.00 uur thuis aangetreden tegen Spartaan ´20.

Opstelling:
Kevin Brouwer,. Hugo A-Tjak, Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Bart Spronk (60 – Dylan Vrijman), Jeroen Bossche, Mike van Dongen, Steven van Dongen, Casper Gerritse en Ernst Both.