Slikkerveer 2 ten koste van DSVP 3 naar de bekerfinale

dsvp-3-slikkerveer-2-beker

Geplaatst op: 24-04-2013

Na het glorieus binnenhalen van de titel in de competitie afgelopen donderdag tegen de Musschen, gonsde dit in de oren van het team van Dan en Ash. Nadat het dak eraf was gegaan in ons aller Sliknest (met dank aan de SV en sponsor van Oossanen Cleaning) en de binnenstad van Rotterdam tot in de nachtelijke uurtjes onveilig was gemaakt door feestvierende jong Slikkerveerders, moest vandaag (dinsdag 23 april) de strijd worden aangebonden met het Pijnackerse DSVP voor de KNVB beker. Zondag was er nog licht getraind om vorm en ritme te behouden en met een fitte selectie werd er met veel zelfvertrouwen aan deze partij begonnen. Helaas moest de backpackende Moreno en de geschorste Danny deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De eerste tien minuten werd Slikkerveer behoorlijk teruggedrongen door een fel en kort op de bal zittend DSVP en het leek wel of dat onze tegenstander een mannetje meer op het veld had staan. Gelukkig herpakte de brigade van Dan en Ash zich en nadat Colin een vrije trap net naast schoot, kwam Jair (wederom zeer actief) tweemaal vrij voor de keeper maar beide keren ging zijn inzet naast en over het doel. Nogmaals kwam laatstgenoemde in scoringspositie na een lage voorzet van Jeroen maar wederom nog geen treffer. DSVP kwam middels gevaarlijke counters vlak bij Patrick maar gelukkig werd de bal over geschoten. Rond de 35e minuut dan toch de voorsprong voor Slikkerveer: Jeffrey speelde zich prima vrij op links en met het hoofd (!) scoorde Jeroen de 0-1. De irritatie nam toe bij tegenstander DSVP hetgeen de nr. 4 een gele prent opleverde. Vlak voor rust rust kwam Robinho nog in scoringspositie maar beide keren was zijn lob net iets te zacht. Om de aanvallende aspiraties van DSVP te beteugelen vond er een tactische wissel plaats en kwam Kiefer ten tonele na de thee. Vrijwel direct na het fluitsignaal kreeg DSVP een enorme kans na een miscommunicatie achterin maar Patta wist deze poging te verijdelen. Wederom een kans voor onze opponent maar ditmaal ging de volley over en gelukkigerwijs kwam een kopbal via de paal in de grijpgrage handen van onze goalie.

De jonkies van Slikkerveer hadden echter het beste van het spel en kans na kans diende zich aan. Even een opsomming: Jair uit rebound over; Jair stuurt Kiefer diep en uit diens voorzet kwam Roy net een stap tekort; bal voorlangs op Jeroen die de 0-2 net niet kan binnentikken. En ja hoor, daar kwam de ongeschreven voetbalwet om de hoek kijken.....als je zelf niet scoort dan zal de tegenstander scoren. En alzo geschiedde: uit een onoverzichtelijke situatie werd de bal achter de verbouwereerde Pat geschoten. Daniel maakte plaats voor Nick om aanvallend wat meer stootkracht te brengen en Slikkerveer pakte de draad weer op en drong tegenstander DSVP ver terug. Jeffa kwam in het veld voor Robinho waardoor Jair een linie naar achteren schoof. Kiefer geraakte tot aan de achterlijn maar diens voorzet kon niet tot treffer worden gepromoveerd. Vlak voor tijd een enorme kans voor DSVP maar de bal scheerde net over de lat en aldus kwam Slikkerveer goed weg. Jeffrey (die van de drieeiige) was een ware plaag voor zijn tegenstander en werd door een rake trap uit de wedstrijd gespeeld en moest Slikkerveer de laatste vijf minuten met tien man door. Vlak voor het eindsignaal had Jeroen de winnende op zijn slof maar maar inzet belandde in het zijnet.  Zou net als in de kwartfinale dit duel beslist gaan worden door penalties? Ja dus, want na negentig minuten vond de prima leidende scheidsrechter het welletjes en konden we ons gaan opmaken voor een ware thriller. Nadat er na de reguliere vijf penalties (niet meer, toch Joop...) geen beslissing was geforceerd, moest er om en om een strafschop genomen gaan worden. Bij een stand van 10-9 schoot de aanvoerder van DSVP de bal onfortuinlijk tegen de dwarsligger en massaal werd deze misser (het blijft natuurlijk een loterij, zo'n penaltyserie) in de zestien gevierd en zagen we langs de lijn (meegereisde supporters waren totaal niet zenuwachtig...) een deinende en feestvierende menigte. Wat een succes voor het team van Danny en Ashrul hetgeen bekroond moet gaan worden op 18 mei als de finale van de KNVB beker gespeeld gaat worden.