Degradatie is een feit voor Slikkerveer 2‏

Geplaatst op: 02-05-2016

"Vandaag zelf winnen en dan maar wachten op wat VELO zou doen". Duidelijke taal van onze coach maar voorwaar geen makkelijke opgave tegen het hooggeplaatste VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) dat in principe nog kans had op het kampioenschap en ook nog volop in de race was voor een periodetitel. Thuis op ons aller Sliknest werden we vooral de eerste helft helemaal dolgedraaid door deze tegenstander dus de vooruitzichten waren niet al te best. Vlak voor aanvang nog een aanpassing aangezien onze Bulgaarse profgokker op het laatste moment afhaakte met een hamstringblessure.

Enre nam niet onverdienstelijk zijn taak op de linksbackpositie over. Rommelig, zo zouden we het eerste kwartier wel kunnen omschrijven met aan beide kanten slechts een tweetal kansjes. Dil en Col schoten de vrije trappen naast het doel (toegegeven, het was een zwabberbal...) en aan de andere kant was het beul Michael die handelend moest optreden. Vlak voor het rustsignaal kwam Dil opnieuw in scoringspositie maar zijn inzet spatte op de paal uiteen. Tijdens de rust hoefde coach Ashrul niet veel te zeggen want eenieder was het er over eens dat we hier wel eens voor een stunt konden gaan zorgen.

Direct na rust zette Slikkerveer aan met een corner als gevolg. Dil zette scherp voor en Booi stapte listig over de bal heen (of miste hem totaal...) waardoor de bal pardoes voor de voeten van Steve O jr. kwam die hem onberispelijk binnenschoot. VVSB kwam op dat moment niet in het spel voor omdat de boys onder leiding van dappere Dil hun spel volledig ontregelde. De 0-2 hing in de lucht maar zoals wel vaker dit seizoen viel er een treffer aan de andere kant. Daimon (imitatie John de wolf was treffend...) trok licht aan het shirt van de gevaarlijke maar zeer sportieve nummer 10 ("was geen penalty" gaf hij ruiterlijk toe) en prompt werd de bal op de stip gelegd met tevens een gele prent voor onze verdediger. Michael (speelde een geweldige pot) kon de bal echter niet pareren waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. Getergd toog "Jong Slikkerveer" weer naar voren en kregen we randje zestien een vrije trap te nemen (schwalbe...?). Col plaatste de bal in de hoek maar de keeper van VVSB stond ter plekke en ranselde de bal uit zijn doel. Walied Walied kwam het veld in om wat meer stootkracht te genereren en ook Ivar kreeg na lange tijd weer wat speelminuten. Opvallend was wel dat maar liefst 5 Slikkerveer spelers getrakteerd werden op een gele kaart.

Vlak voor het eindsignaal kregen we op rechts nog een corner waardoor we massaal naar voren snelden. Helaas had dappere Dil niet begrepen dat de berichten uit het VELO'se kamp ons niet gunstig gestemd waren (hadden zojuist gewonnen) en wilde hij als aanvoerder een puntje uit het vuur slepen voor zijn teammaten door wat tijd te rekken. Vlak daarna klonk het eindsignaal en moesten we teleurgesteld concluderen dat directe degradatie nu een feit is.

Als we alle wedstrijden nog even nalopen ben ik (wij) er nog steeds van overtuigd dat we in sommige wedstrijden onverdiend punten hebben laten liggen maar ja, als we de eindbalans opmaken telt de rangschikking en die laat zien dat we samen met Wilhelmus volgend seizoen een stapje lager gaan acteren. Eén ding weet ik wel zeker: we gaan niet als laatste eindigen! We gaan gewoon voor een monsterscore volgende week tegen Wilhelmus....deal?