Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
De Koek kijkt zijn ogen uit bij Jong Slikkerveer tegen ’s Gravendeel 1 | sv Slikkerveer

De Koek kijkt zijn ogen uit bij Jong Slikkerveer tegen ’s Gravendeel 1

de-koek-kijkt-zijn-ogen-uit-bij-jong-slikkerveer-tegen-s-gravendeel-1

Geplaatst op: 04-09-2013

Door: Jeroen Capelle en Stefan van Buuren

Na een zinderende 6-3 overwinning op reserve hoofdklasser CVV Zwervers 2 van afgelopen zondag, moesten de mannen van Danny en Ashrul dinsdagavond alweer aantreden tegen het eerste elftal van v.v. ’s Gravendeel. Het was even puzzelen voor de trainers om de opstelling rond te krijgen. Daniel Vinke, Jelle van der Padt en Cliff Monteiro kampen nog altijd met blessures.  Patrick Werkhoven vond  het een goed idee deze week op een Jamaicaans strand door te brengen. En ook Alex Lima had na zondag wel weer genoeg gezien en besloot een paar dagen te gaan sporten in de Ardennen.

Gelukkig was daar trainer Richard Mank van het eerste die zijn sterspeler, de zwarte parel, Daan ‘de Koek’  Koekebacker  op stage stuurde om van dichtbij mee te laten maken hoe dat fantastische spel, wat Jong Slikkerveer al ruim een jaar op de mat legt, nu precies tot stand komt...
Daar stond hij dan, een beetje onwennig want: “opbouwen, hoe ging dat ook alweer?”. Maar gesteund door de jongens van Jong Slikkerveer, kon hij het juk van ‘de lange bal’ redelijk snel van zich afgooien en bleek hij een goede bijdrage te leveren aan het spel. Ondanks dit ‘nieuwe’ gezicht werd er goed gestart aan de wedstrijd en ’s Gravendeel wist niet goed om te gaan met het altijd opbouwende Slikkerveer.

Al vroeg in de wedstrijd greep Slikkerveer de macht op het middenveld door sterk combinatievoetbal. Dit resulteerde al na 5 minuten al in een treffer. Chris Hristov stuurde Jeroen Capelle (JC7) goed diep aan de linkerkant, die geen idee had wat hij deed en per ongeluk scoorde met een voortreffelijke voetbeweging de bal door de benen van zijn tegenstander speelde en de bal naadloos in de verre hoek wist te plaatsen. Jong Slikkerveer:  1, ’s Gravendeel: 0. Dit scenario had de trainer van de tegenpartij allerminst voor ogen en stond derhalve druk te coachen en te gebaren langs de kantlijn. Het team uit het gelijknamige ’s Gravendeel probeerde na de vroege goal meer druk te zetten op de sterk spelende verdediging van Jong Slikkerveer, maar keer op keer wisten Rick Schouten, Stefan van Buuren en De Koek op uitstekende wijze de roulerende middenvelders Robin Westerman, Danny Rijnberk en Dion Groenenboom te vinden.

Even later viel ook het tweede doelpunt, dit maal over rechts en na een een-tweetje met de als herboren Jeffrey Jansen schoot de tweebenige JC7, dit maal met zijn chocoladebeen, wederom raak. ’s Gravendeel probeerde wel wat terug te doen, maar doordat de immer jagende Jeffrey goed de opbouw van ’s Gravendeel wist te verstoren, probeerde zij voortdurend op Pele-achtige wijze met lange ballen de spits te vinden. De sterk koppende Daan wist hier echter wel raad mee en sloeg daarmee de aanvallen af.

Na enkele onbenutte kansen aan de zijde van Slikkerveer werd het kort voor rust toch 2-1 uit een goed ingeschoten vrijetrap, die de bezoekers cadeau kregen omdat JC7 zoals het een echte aanvaller betaamt bij het meeverdedigen een onnodige overtreding maakte op de rand van de zestienmeter.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde: verzorgde opbouw vanuit achteruit en het creëren van kansen aan de zijde van Slikkerveer en ’s Gravendeel dat een hoop loopwerk verzette. Toch viel tegen de verhouding in de 2-2 door een ongelukje bij het opbouwen (risico van het vak). Dus moest er nog een keer serieus gas gegeven worden, dit resulteerde in enkele aardige kansen voor Jay, Alex en Oguzhan. Maar uiteindelijk was het een matige poging vanaf ongeveer 20m door Chris, die een verdediger van ’s Gravendeel besloot in zijn eigen doel te schieten, dat voor de bevrijdende 3-2  zorgde. Slikkerveer vond het hierna wel welletjes en het besloot rustig de wedstrijd uit te spelen.

Al met al weer een leuk avondje voor de toeschouwers op het Reyerpark. Komende zondag kunt u weer genieten tijdens de competitie start thuis tegen Nieuwkoop om 11:00. Wij hopen dat Daan zijn opgedane ervaring kan delen en bedanken Alexson Juan Robert (A1) voor zijn goede invalbeurt.

Opstelling:
Rick Schouten, Gwendell Orcadio (’80 Jeroen Capelle), Daan Koekebacker, Stefan van Buuren, Chris Hristov, Danny Rijnberk ©, Robin Westerman (46’ Oguzhan Demir), Dion Groenenboom, Jay Andrea, Jeffrey Jansen, Jeroen Capelle (’60 Alexson Juan Robert)