D1 wint dankzij vliegende start van Rozenburg

Geplaatst op: 10-11-2015

Voor de foto's: Klik hier

Na het puntverlies vorige week bij Poortugaal was het nu zaak om direct de achtervolging in te zetten in strijd om het kampioenschap. Na de prima pot afgelopen woensdag tegen Spartaan'20 D1, waarin de boys van Slikkerveer veel energie in de wedstrijd hadden gelegd, was het nu zaak diezelfde energie en mentaliteit op te brengen tegen Rozenburg. Met vrijdagavond nog een bezoek te hebben gebracht met de D-selectie bij Sparta op het Kasteel, was het de vraag of dit ook zou lukken...

Direct vanaf de aftrap lieten de boys gelijk zien dat er vandaag maar één ploeg winnend van het veld zou stappen. Verdedigend waren we overal op het veld vrij scherp en wonnen we vrijwel alle duels, wat resulteerde in een voorsprong binnen vijf minuten. Vanuit een ingooi voor Rozenbrug zette Silvester goed druk en veroverde de bal van zijn directe tegenstander. Vervolgens zocht hij de achterlijn en werd zijn voorzet iets wat ongelukkig door de verdediger van Rozenburg in het eigen doel verwerkt.

Na de vroege 1-0 bleef Slikkerveer doorgaan en zaten we er bovenop, wat resulteerde in een snelle verdubbeling van de score. Nadat de bal vanaf de linkerkant door Mike het 16-meter gebied in was gespeeld, was het Yassine die tussen twee man het duel won, waarna Mike een schotkans kreeg. In de korte hoek werd de doelman van Rozenburg verslagen. Wederom een doelpunt waarbij Slikkerveer aantoonde meer te beschikken over een winnaarsmentaliteit, dat zich uitbetaalde in een comfortabele voorsprong.

In de 12de minuut van de wedstrijd werd de winnaar van het duel al bepaald. Het scherpe begin van Slikkerveer werd uitbetaald in een 3-0 voorsprong en de kans dat Slikkerveer D1 dat nog weggeeft is bijzonder klein. Na een fantastische dieptepass van Rick werd Silvester gelanceerd richting het doel van Rozenburg. Oog in oog met de doelman wist hij deze te passeren, waarna het een koud kunstje was om de bal in het lege doel achter te laten.

Was Rozenburg dan zo'n matig team? Nee, dat absoluut niet! Ondanks dat ze weinig kansen wisten te creëren, had Slikkerveer het toch moeilijk. Rozenburg is een best aardig voetballende ploeg, waar nog veel teams het lastig tegen krijgen.

Uiteindelijk werd de ruststand met nog een minuutje te gaan bepaald op 4-0. Een voetballende combinatie kwam via Rick bij Yassine, die vervolgens Mike wist te vinden. Zijn schot werd via het been van een Rozenburger van richting veranderd en verdween in het doel, waarbij de bal waarschijnlijk zonder van richting te zijn veranderd ook tegen het net zou zijn gegaan.

Een comfortabele 4-0 ruststand, ondanks het feit dat we als staf zo'n 5 spelers niet echt lekker in de wedstrijd vonden zitten. De voorsprong was dan ook te danken aan de geweldige teamspirit en doorzettingsvermogen. Taak om de 2de helft dit vast te houden, want we verwachtte dat Rozenburg zich zeker niet naar de slachtbank zou laten leiden. Met Mike en de iets geblesseerde Ravi eruit voor Danijal en Nour gingen we de 2de helft verder.

Slikkerveer begon wederom redelijk scherp, waar voetballend de teams wel redelijk aan elkaar gewaagd waren. Vanuit een corner voor Slikkerveer kwam de eerste kans. De afgeslagen bal kwam terecht bij Danijal, die met een goed schot bijna zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te maken, ware het niet dat de keeper de bal goed op de doellijn  redde. Enkele minuten later was het wel raak. Een ingooi achterin van Rens werd via Silke diep gespeeld, waarbij Rozenburg de bal in eerste instantie nog wist te blokken. De vervolgpass van Rick in de diepte werd verkeerd ingeschat door de Rozenburgse defensie, waarna Joshua richting het doel kon gaan. Eenmaal aangekomen bij de keeper werd Joshua door de verdediger in de rug neergehaald, maar kreeg Slikkerveer geen strafschop. Door het snel opstaan van Joshua en het afschermen van de bal wist hij deze alsnog opzij te leggen op de meegelopen Nour. Met een vrijwel leeg doel en twee verdedigers voor zijn neus wist hij de bal te scoren.

In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er weinig meer aan beide kanten. Slikkerveer speelde voornamelijk in balbezit erg slordig waardoor ze vergaten alsnog een hogere score neer te zetten en Rozenburg wist ook tot weinig kansen te komen. Uiteindelijk werd met nog 1 minuut te gaan de uitslag bepaald op 5-1. Uit een corner van Rozenburg stonden er spelers even niet goed op te letten. Rozenburg was nu wel scherp en profiteerde ervan door wel scherp te zijn.

Al met al in balbezit niet een van de betere wedstrijden van Slikkerveer, maar door de juiste instelling wel een vrij makkelijke overwinning. Als het voetballend wat minder gaat zul je dit moeten compenseren met werklust en dat hebben de boys ruimschoots gedaan. Door deze overwinning klimmen we direct van plek 6 naar de 3de plaats achter Smitshoek D2 en Charlois D1, die elkaar volgend weekend treffen. Slikkerveer D1 gaat op bezoek bij het altijd lastige NSVV D1.

Rest mij alleen nog om onze invalkeeper Colin namens het team te bedanken voor zijn goede invalbeurten de laatste weken ter vervanging van onze keeper Kevin. Mede dankzij hem hebben we in de beker de koppositie vast kunnen houden. Daarin moeten we 19 December thuis spelen tegen Maasstad Tediro D1