D1 weer koploper na zege op Excelsior Rotterdam

Geplaatst op: 05-10-2015

Voor het foto-album: Klik hier

Na vorige week voor het eerst na 8 overwinningen gelijk te spelen tegen Nieuwerkerk, stond vandaag de kraker tegen Excelsior R. D3 op het programma. Excelsior R. was door het gelijkspel vorige week van Slikkerveer de nieuwe koploper geworden en met nog 2 wedstrijden te gaan in de bekerpoule, was dit dus wederom een soort van "Finale" voor de koppositie. Net als tegen RVVH voor het Ridderkerk toernooi moest er vandaag gewonnen worden.

Afgelopen trainingsweek werd de basis gelegd voor de wedstrijd van vandaag, waarbij trainer Delano (die normaal alleen op maandags trainingen geeft) beide trainingsmomenten aanwezig was om de geblesseerde spelers klaar te stomen voor de Topper! Voor Sven kwam uiteraard de wedstrijd nog veel te vroeg en ook Kevin kon nog niet meedoen, maar de vorige week afwezige Rick en Nick werden optijd klaargestoomd.

Voor de wedstrijd moesten we even teamfoto's maken, waardoor de jongens weer wat drukker waren dan normaal, maar met een verder redelijke voorbereiding konden we beginnen aan de wedstrijd op het zon overgoten sportpark "Reyerpark".

De eerste helft begon Slikkerveer redelijk met wat mogelijkheden om op voorsprong te komen. De grootste kans van de eerste helft kwam via de rechterkant waar Silvester alleen op de keeper afging en de bal breed speelde op de meegelopen Nour die een leeg doel voor zich had, maar helaas was de pass onzuiver en ging de kans verloren.

Na bijna een kwartier spelen was het alsnog raak. Na balverovering van Jassine, kwam de bal bij Silvester die wederom op de keeper af kon gaan. Deze kans liet hij niet onbenut en met een goed schot in de verre hoek liet hij de doelman van Excelsior kansloos. In het vervolg van de eerste helft bleef er een licht overwicht voor Slikkerveer, waarbij de defensie vandaag weer als een stevige muur stond opgesteld. Met name Alejandro (die ons vandaag weer uit de brand hielp) speelde mijn inziens fantastisch, want zijn tegenstander had vandaag niets te vertellen. Ook de andere verdedigers (Nick, Danijal en Rens) stonden weer hun mannetje net als Silke.

In het restant van de eerste helft bleken we net als vorige week op het middenveld erg onrustig te zijn. Te vaak verloren we duels en gaven we te weinig druk op de bal (ook de aanvallers overigens), waardoor uiteindelijk de gelijkmaker viel. Nadat Excelsior ruim de tijd kreeg in de as van het middenveld, werd de linksbuiten van Excelsior ingespeeld. Met een actie naar binnen schoot de rechtsbenige buitenspeler na 27 minuten op doel. Het eerste echte schot op doel was te machtig voor Colin. De verder weer prima spelende keeper zat nog aan de bal, maar toch verdween deze tegen het net en stond de gelijkmaker op het bord. Dit was tevens de ruststand, ondanks dat Nour vlak voor tijd nog oog in oog zijn kans net over het doel zag gaan.

In de rust besloten we zo door te gaan met enkele aanpassingen en aanwijzingen. Joshua kwam erin voor Nour en Silke verving Rens. De 2de helft werd Excelsior iets sterker, maar stonden we achterin wederom als een huis. Een goed schot van Excelsior werd gered door Colin en verder werd Excelsior wel soms dreigend, maar niet echt heel gevaarlijk. Omdat Slikkerveer aan een gelijkspel niets had besloten we ruim tien minuten voor tijd Nour weer het veld in te brengen ten koste van Ravi. Hierdoor gingen we net als vorige week weer wat extra aanvallend spelen om iets te forceren en dit bleek wederom succesvol.

Nadat een aanval van Excelsior werd afgeslagen en van beide teams een speler geblesseerd achterbleven ging het spel door. Beide teams gingen door en Slikkerveer counterde perfect. De bal kwam terecht bij Nour die met een perfecte dieptepass vanuit de as Silvester aan de rechterkant aanspeelde die vervolgens alleen richting doel afging. Oog in oog kon de buitenspeler de bal breed leggen, maar schoot verwoestend de bal onhoudbaar tegen de touwen aan. Met nog 5 officiële minuten te gaan kwam Slikkerveer weer op voorsprong. Direct werd er weer ingegrepen en kwam Ravi terug in het veld om terug te schakelen naar onze vertrouwde speelwijze.

In het restant van de wedstrijd werd het spannend. Excelsior probeerde er alles aan de doen om een gelijkmaker te forceren en kwamen nog dichtbij, maar door de drukte voor de goal kon Slikkerveer dit voorkomen. Uiteindelijk kon Joshua ruim in blessuretijd nog de 3-1 maken. Op aangeven van Mike ging hij op de keeper af en omspeelde deze. Omdat hij daarbij gehinderd werd schoot hij de bal helaas naast, maar liep Slikkerveer geen schade meer op.

Slikkerveer heeft door de overwinning op Excelsior R. D3, met nog 1 duel te gaan de koppositie herovert. Volgende week zal deze veilig gesteld moeten worden in de uitwedstrijd bij CVV Zwervers en daar zullen we ook alles aan gaan doen! Na de wedstrijd werd er nog een patatje en een drankje genomen van de club (waarvoor veel dank), wegens het winnen van het Ridderkerk toernooi!