D1 troeft ongeslagen Hoofdklasser af

Geplaatst op: 25-10-2015

Tijdens afgelopen week werd de indeling van de competitie bekend. Het worden een flink aantal kilometers voor de boys van Slikkerveer D1 met o.a. O.V.V. uit Oostvoorne en de Jonge Spartaan uit Middelharnis, maar op het oog wel een leuke indeling met perspectief om mee te doen voor de titel. Volgende week begint deze competitie en moet Slikkerveer meteen aan de bak bij Poortugaal D1, dat net als Slikkerveer bovenaan in hun bekerpoule eindigden.

Vandaag de laatste test voor de start van de competitie waarin we een oefenduel speelde tegen Nieuwenhoorn. Een ploeg dat uitkomt in de hoofdklasse en momenteel 2de staat na 7 ongeslagen duels! Een flinke uitdaging dus voor het gehavende Slikkerveer waar naast het ontbreken van Ravi we het ook nog moesten doen zonder Kevin en de nog zieke trainer Theo. Daarnaast moesten we noodgedwongen starten met huidige topscoorder Mike op de bank, omdat hij zich had vergist in de tijd dat we aanwezig moesten zijn. Ook Danijal was te laat, maar had het geluk dat we vandaag 1 wissel hadden en Sven wegens een blessure in de rust niet meer verder kon. Voor de staf nog even iets om over na te denken hoe ze dit disciplinair nog gaan oplossen.

Vandaag speelden we de wedstrijd op het 2de veld en Slikkerveer kwam goed uit de startblokken. Al binnen een minuut kwam het bijna op voorsprong na goed druk zetten op de keeper van Nieuwenhoorn. Na de balverovering werd de bal direct breed gelegd voor het lege doel, echter stond er niemand om hem binnen te tikken. Dit was echter wel het startsignaal voor een sterke eerste helft waarin Slikkerveer duidelijk de bovenliggende partij was en na 7 minuten op voorsprong kwamen. Na een goede steekpass van Nour, waarmee hij Silvester alleen voor de keeper zette. Deze pass werd direct breed gespeeld op Joshua, die van dichtbij de bal in het lege doel afrondde na het fantastische samenspel van Slikkerveer.

Het overige gedeelte van de eerste helft behield Slikkerveer het betere van het spel en werd het regelmatig dreigend, maar door goed verdedigend wek van de laatste linie van Nieuwenhoorn kregen we weinig echt goede kansen. Daar tegenover stond slechts 1 afstandschot van Nieuwenhoorn dat naast ging.

Tijdens de rust moest Slikkerveer noodgedwongen enkele positionele en tactische aanpassingen doen vanwege het wegvallen van Sven en de blessure van Nick, waar laatst genoemde gelukkig de wedstrijd wel kon uitspelen. Deze helft werd Slikkerveer iets slordiger en leek Nieuwenhoorn op gelijke hoogte te komen. Een aanvaller van Nieuwenhoorn kwam van de linkerkant gevaarlijk het 16-meter gebied in en leek de keeper te omspelen om zo de bal in het lege doel achter te laten, ware het niet dat onze keeper Colin zeer sterk ingreep en deze megakans onschadelijk maakte. De keeper die vorig seizoen nog zijn wedstrijden speelde in de E6 (u leest het goed) maakt een stormachtige ontwikkeling mee en staat de laatste weken zijn mannetje met enkele goede en belangrijke reddingen.

Slikkerveer D1 kreeg in de 2de helft ook enkele kansen, maar liet het na (met name door slordigheid en het maken van verkeerde keuzes) om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo kreeg Nieuwenhoorn nog een grote kans die net naast geschoten werd en moest Slikkerveer nog flink aan de bak om de wedstrijd eruit te slepen. Toch was het weer de vertrouwde muur van Slikkerveer waar nauwelijks een gaatje in zat. Met name voor onze pitbull Rens waren er na de wedstrijd van vele supporters lovende kritieken! Dit was ook terecht en het feit dat de boys 1-0 winnen van een ongeslagen hoofdklasser bevestigd weer welke ontwikkeling we hebben doorgemaakt als team.

Ondanks het feit dat er meer dan genoeg verbeterpunten zijn, is het zeer knap dat deze groep structureel een hoog wedstrijd niveau behaald. Soms in balbezit lukt het even niet wat we willen, maar het voetbal bestaat naast aanvallen ook uit verdedigen. Juist daar hebben we de kwaliteit om als team compensatie te leveren indien we voor toeschouwers en supporters "niet goed" spelen. Over het algemeen kijken die naar het spelbeeld als je de bal in bezit hebt en dat is logisch aangezien wij als Nederlanders houden van balbezit en mooi combinatie spel.

Wat mij betreft vandaag gezien het spelbeeld en de omstandigheden een mooie overwinning tegen een ploeg waarvan sommige dachten dat vandaag misschien wel de eerste nederlaag van Slikkerveer D1 er aankwam. Aan Slikkerveer D1 de taak om deze lijn door te trekken naar de competitie, zodat we daar ook hoge ogen kunnen gooien. Een nieuwe start waar iedereen gewoon weer op nul punten begint!