D1 te sterk voor Binnenmaas

Geplaatst op: 18-10-2015

Nu de bekerpoule is afgelopen moeten we 2 weken wachten voor we gaan starten aan de competitie. De indeling zal pas komende week waarschijnlijk bekend worden en tot die tijd richten we ons lekker op de oefenduels en "vakantie". Zaterdag 17 oktober stond het oefenduel tegen Binnenmaas D1 op het programma en net als vorige week troffen we weer een mooi complex aan met een ruime kleedkamer. Luxe die we wel kunnen waarderen en ook zelf bij thuisduels altijd hebben.

Na een week waarin wederom 2 KNVB brieven op de mat lagen met uitnodigingen mistte we vandaag Joshua wegens vakantie en naast de geblesseerde Kevin bleek ook keeper Colin in de ochtend geblesseerd te zijn geraakt. Met nog 45 minuten te gaan moest er dus nog een keeper geregeld worden, maar gelukkig bleek Tommy vandaag beschikbaar en konden we optijd aan het duel beginnen onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter.

Op de bank begonnen we met Rick en aanvoerder Nick. Verder begon vrijwel iedereen op zijn vertrouwde plekkie en stond de vandaag ingehuurde Evani links in de aanval. Slikkerveer begon aardig aan het duel (op het pikzwarte kunstgrasveld dat overladen was met zwart rubberen bolletjes), maar nadat het 2x gevaarlijk was geweest kwam Binnenmaas op voorsprong. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd goed voorgegeven en omdat er zeven Slikkerveerders vrijwel stil bleven staan kon een speler van Binnenmaas geheel vrijstaand de bal binnenschieten. Een slaapmomentje van Slikkerveer dat direct werd afgestraft in de 7de minuut van de wedstrijd.

Ondanks de achterstand raakte Slikkerveer ook nu niet in paniek. Voetballend waren we sterker en lieten we de bal regelmatig goed rondgaan, ware het niet dat een enkeling de bal regelmatig slordig en ongeconcentreerd inleverde. Binnenmaas wist deze eerste helft niet echt meer gevaarlijk te worden en Slikkerveer kwam uiteindelijk in de 20ste minuut op gelijke hoogte. Silvester werd aangespeeld door Yassine, brak door aan de zijkant en zijn voorzet verdween in 1x achterin het doel. Dit bleek dan ook het begin van een sterk offensief van Slikkerveer waarbij Nour nog een kansje van afstand overschoot en nadat Mike van dichtbij miste, in de rebound de bal breed legde op Nour die ook deze kans (voor een leeg doel) niet binnen wist te werken met zijn chocolade been.

Uiteindelijk stelde Slikkerveer vlak voor rust alsnog orde op zaken. In de 29ste minuut was het Nour die de bal zacht voorgaf, de verdediger hem niet goed kon verwerken waarna Mike met een direct schot Slikkerveer op een 1-2 voorsprong bracht. Nog geen minuut later was het wederom Mike die de ruststand op 1-3 bepaalde. Na een goede voorzet van Yassine nam hij de bal met een halve omhaal / volley en schoot hem strak in de rechterhoek.

In de rust wat veranderingen, waarbij Rick en Nick de vervangers waren van Yassine en Mike. Ook de 2de helft wederom 2 teams die wouden voetballen in een zeer sportief duel. Beide teams hadden de intentie om alles voetballend op te lossen. Ook deze helft miste Slikkerveer een paar mogelijkheden en stonden we wederom bij een dood spelmoment te slapen. Vanuit een corner werd de bal door iedereen een beetje gemist en was het uiteindelijk Silke die de bal via Danijal het eigen doel in werkte, maar daardoor ging al een hoop mis.

Na een kwartier spelen in de 2de helft kwam Mike er weer in en verving hij Evani. Slikkerveer bleef gevaarlijk via enkele goede voorzetten van de zijkanten en ook door het midden werd een paar x goed gecombineerd. Toch lukte het niet om deze mogelijkheden om te zetten in doelpunten, waarbij zelfs Ravi een keer oog in oog kwam met de keeper nadat hij zijn befaamde brommer weer had aangezet en ala Messi door de defensie van de tegenpartij dribbelde. Uiteindelijk werd het in de 54ste minuut alsnog 2-4. Een fantastische harde pass vanaf de linkerkant van Mike ging door de defensie van Binnenmaas heen richting de vrijstaande Silvester die oog in oog met de keeper nog een gaatje wist te vinden.

In de 2de minuut blessuretijd werd de eindstand bepaald op 3-4, na wederom een corner. Een dikke smet op de wedstrijd, want anders dan de uitslag op papier doet vermoeden kreeg Slikkerveer nauwelijks een kans tegen en stond de verdediging weer vertrouwd als een solide muur. Vandaag werd deze naast het centrale duo (Silke en Danijal) gevormd met Rens en Sven. Wel moeten we ons goed afvragen hoe het komt dat we uit drie standaard situaties een doelpunt tegen krijgen, waarbij met name de concentratie en scherpte binnen het team sterk ontbrak. Een mooi leerpuntje en waarschuwing voor de toekomst.

Volgende week staat het oefenduel met Nieuwenhoorn op het programma. Deze hoofdklasser staat momenteel na 7duels ongeslagen op een 2de plaats. Een mooie uitdaging dus voor onze boys die inmiddels al 12 duels ongeslagen zijn dit seizoen en tevens de laatste test voordat we aan de competitie gaan beginnen.