D1 ongeslagen door in bekertoernooi

Geplaatst op: 11-10-2015

Voor het foto-album: Klik hier

Zaterdag 10 oktober stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. In de bekerpoule met 8 teams was CVV Zwervers D1 de laatste tegenstander die op het programma stond. Zonder de zieke Theo gingen we naar de wedstrijd en kwamen we aan bij het schitterende (nieuwe) complex van CVV Zwervers. Echt een geweldige accommodatie waarbij alleen de parkeergelegenheden nog geregeld moeten worden. Waarschijnlijk deden we iets verkeerd, maar we stonden met een aantal trainers en spelers zo'n 10 minuten (en niet overdreven) van het complex geparkeerd.

Na een wat kortere warming-up dan gewent, begonnen we slecht aan de wedstrijd. De normaal zo betrouwbare verdediging hield direct de deur open waarvan de spits dankbaar gebruik maakte. Ondanks dat wij begonnen met de aftrap schoot hij na slechts 27 seconde de 1-0 op het scorebord. Met name het centrale duo was de eerste helft niet scherp, waardoor we vaker in de problemen kwamen.

Ook in balbezit begon Slikkerveer wat slapjes, maar naar mate de wedstrijd voorderde liet het weer zien prima te kunnen voetballen. In de 12de minuut werd het alweer 1-1. Een afgeslagen aanval van Slikkerveer werd niet goed verwerkt door CVV, waarna Ravi de bal overnam en deze direct aan Silke gaf. Silke twijfelde geen moment en schoot de bal direct op doel van zo'n 25 meter, waarbij de bal in de rechterbovenhoek verdween. Een schitterende goal van de rechtsbenige verdediger.

In de 15de minuut wederom een voorsprong voor de thuisploeg. Een pass van Silke naar Danijal werd niet goed verwerkt, waarna de spits van CVV weer een groot kado kreeg. Ook deze keer wist hij wel raad met de mega kans en oog in oog met Colin schoot hij de 2-1 op het scorebord. Heel lang kon CVV echter niet genieten van de voorsprong, want vanuit de aftrap werd Silvester gevonden. Hij ging voorbij zijn tegenstander waarna Mike een intikkertje voor ze voeten kreeg en deze direct benutte. Dit werd dan ook de ruststand ondanks enkele discutabele beslissingen, waarbij een goal van Nour werd afgekeurd omdat de bal achter zou zijn geweest en er twijfel ontstond of Slikkerveer niet ook een strafschop had moeten krijgen.

In de rust was de scheidsrechter dan ook het eerste onderwerp, maar direct zetten we dat van ons af. Het dramatische verdedigen was de belangrijkste oorzaak van de tegengoals en dat we slechts 2 doelpunten hadden gemaakt, kwam veelal door te traag handelen van onze eigen spelers. Dat moest beter, waardoor je scheidsrechters of grensrechters geen kans geeft invloed te hebben op de wedstrijd.

De 2de helft speelden we wel goed. Ondanks dat CVV nog enkele kansen kreeg  deze helft (waarbij Colin deze wedstrijd een paar goede reddingen had), kwam Slikkerveer binnen 6 minuten voor het eerst op voorsprong. Vanuit een ingooi door Sven op links ging de bal via Jasinne naar Nour die de bal verplaatste naar Rens die vervolgens een dribbel inzette. Met een goede steekpass speelde hij Silvester aan, die met een soloactie uiteindelijk zijn tegenstander wist af te schudden. De voorzet die hierop volgde was perfect op maat en werd binnengekopt door de inkomende Mike.

In de 43ste minuut werd het weer gelijk. Ook nu weer een discutabel moment, waarbij het er sterk op lijkt (camerabeelden) dat er 2 spelers buitenspel staan van CVV (o.a. de doelpuntenmaker). Omdat het moment van de diepe bal net niet op beeld staat is die niet 100% vast te stellen, maar het heeft er alle schijn van dat ook deze beslissing van de scheidsrechter helaas onjuist was.

Uiteindelijk bleek het verschil in niveau doorslaggevend, want Slikkerveer groeide in de wedstrijd en liet CVV in de laatste 15 minuten van de wedstrijd kansloos. Door goed samenspel kwamen we nog een aantal x gevaarlijk door waarbij in de 48ste minuut Joshua na een actie Nour wist te vinden die de bal hoog in de doel werkte. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 3-5 uit een goed uitgespeelde counter. Net als vorige week tegen Excelsior was het Mike die Joshua oog in oog met de keeper zette. Ook nu passeerde hij de keeper, maar in tegenstelling tot vorige week schoof hij nu wel de bal beheerst in het lege doel.

Hiermee komt een einde aan de bekerpoule, waarin Slikkerveer ongeslagen (slechts 1 gelijkspel) als koploper afsluit en zich zal gaan richten op de promotiepoule. Een mooie uitdaging voor het team dat als toetje ook doorgaat in de bekerstrijd!

Volg voor meer informatie over Slikkerveer D1 de Facebookpagina www.facebook.com/svSlikkerveerD1