Let op: Maandag 11-12-2017: Alle trainingen zijn afgelast voor de maandag.

D1 loopt zich stuk op Maasstad Tediro

Geplaatst op: 21-12-2015

Voor de foto´s: Klik hier

De laatste officiële wedstrijd van 2015 stond op het programma. Een thuiswedstrijd voor de KNVB Beker met Maasstad Tediro D1 als tegenstander. De ploeg die in de poulefase van dit toernooi Slikkerveer D2 versloeg met 10-1 en momenteel bovenaan staat in de eerste klasse (niet promotie). Geen enkele reden voor onderschatting dus, maar toch proefde je dit lopende de week bij een groot aantal mensen.

Na een redelijke trainingsweek moesten we vandaag aantreden zonder aanvoerder Nick die helaas een weekend weg was en ook Silvester was niet aanwezig. Een aderlating voor de ploeg, maar met Alejandro en Jaimy van D2 gingen we toch met volle moed starten aan de wedstrijd. Zeker ook omdat tijdens de warming-up misschien wel het beste positiespel van dit seizoen werd gespeeld. Helaas kwam dit mede door een onnodig vroege achterstand te weinig tot uiting tijdens de wedstrijd.

Slikkerveer begon sterk aan de wedstrijd en al snel kregen we via Mike een mega kans om de 1-0 te maken. Helaas miste hij de bal volledig, maar de toon was gezet. Slikkerveer drong aan en het werd veelal eenrichtingsverkeer, met enkele mogelijkheden als gevolg. Uit het niets werd het echter geen 1-0, maar 0-1. Waar geen vuiltje aan de lucht leek vergat Rens in de opbouw de bal rustig aan te nemen, waardoor de snelle linksbuiten de bal overnam en in het midden zijn mede speler aanspeelde. Na wat onoplettendheid achterin kwam de speler voor Kevin terecht, omspeelde hem, waarna de bal in het lege doel achter werd gelaten. We schrijven op dat moment de 6de minuut van de wedstrijd en een onnodige achterstand.

Het weggegeven doelpunt bleek verder de enige kans van Maasstad de eerste helft, waarin nog wel 2 ongevaarlijke schoten van afstand werden ingebracht. Aan de andere kant was het Slikkerveer die niet profiteerde van enkele corners die dramatisch genomen werden en ook 2 vrije trappen van redelijk dichtbij werden op doel geschoten alsof we sportief de bal terug zouden geven... Alleen de vrije trap aan de zijkant van Nour verdween bijna in de kruising en was met overtuiging genomen, maar de keeper van Maasstad wist deze op zeer goede manier tegen te houden.

In de rust verving Alejandro Silke en kwam Jaimy erin voor Nour. Er was opzich nog niet veel aan de hand. Slikkerveer had nog 30 minuten om alles recht te zetten, maar in wederom de 6de minuut was het Slikkerveer die slecht uitverdedigde. Mike vergat rechts achterin simpel de bal in de voeten van Jaimy te spelen, waarna hij balverlies leed en Maasstad hier direct van profiteerde. De bal ging ook nu snel naar het midden en net als in de eerste helft werd een onnodig individuele fout het team fataal. Een 0-2 achterstand en niet veel later kwam Nour erin voor Danijal in de hoop alsnog de aansluiting en de gelijkmaker te forceren.

Slikkerveer ging er nog wel voor, maar te veel spelers haalden niet het niveau wat nodig was. Er kwamen nog enkele mogelijkheden en omdat Maasstad niet profiteerde van de ruimte die Slikkerveer moest weggeven bleef het nog spannend. Zeker op het moment dat Slikkerveer een strafschop kreeg en met nog ongeveer 12 minuten te gaan terug in de wedstrijd leek te komen. Mike nam plaats achter de bal, maar tekenend voor de wedstrijd ging de bal hard en hoog over. Nadat enkele minuten laten Nour binnen 5 meter na een pass van Mike ook oog in oog met de doelman faalde was het einde verhaal. Ook Maasstad wist niet meer te scoren en gaat vooral vanwege het slechte optreden van Slikkerveer door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Voor Slikkerveer D1 een flinke tegenvaller dat het met een nederlaag de winterstop in gaat na een zeer sterke eerste seizoenshelft, waar iedereen ook echt trots op mag zijn. In 21 wedstrijden werd namelijk 15x gewonnen 3x gelijk gespeeld en met vandaag erbij slechts 3x verloren. Het bekertoetje is voorbij en dus taak aan de jongens om hier goed van te leren en deze les waardevol te laten blijken in de race om het kampioenschap, want dat zal het enige doel moeten zijn in 2016!