D1 lijdt nederlaag in Rijnmondcup tegen Spartaan’20

Geplaatst op: 05-11-2015

Na het seizoen te zijn begonnen met 14 ongeslagen wedstrijden op rij, is er nu een einde gekomen aan deze fantastische reeks. Op het thuiscomplex van s.v. Slikkerveer vonden de mannen van Slikkerveer D1 hun Waterloo tegen Spartaan'20 D1. De club die na de amateurs van AFC en Alphense Boys op het hoogste niveau speelt met zijn jeugdteams in heel Nederland en vorig seizoen zelfs nog 2de stond!

We moesten aantreden zonder Yassine die verplichtingen had bij de KNVB. Voor hem in de plaats sloot Mitchell uit D4 aan. Vandaag wel weer voor het eerst sinds een aantal weken met Kevin onder de lat. Hij was net optijd hersteld voor de wedstrijd en onze invalkeeper Colin (die deze rol de laatste weken goed heeft ingevuld) sloot aan als reserve.

Vooraf wisten we dat deze wedstrijd een hele zware opgave zou worden en binnen een minuut leek het direct een slachtpartij te kunnen gaan worden. De vooraf ruim doorgenomen afspraken werden al direct niet nagekomen en binnen 23seconde lag de bal al in het doel. Ondanks de waarschuwingen vooraf, vergaten we direct het duel aan te gaan op het middenveld, waarna de snelle rechtsbuiten van Spartaan de diepte in werd gestuurd. Hij legde de bal breed, waarna de spits deze buitenkans simpel afrondde. Een flinke tegenslag voor Slikkerveer, maar gelukkig gingen de kopjes niet omlaag en kwamen we lopende de eerste helft steeds meer in de wedstrijd.

Na zo'n 15 minuten spelen werd het ook 0-2, maar Slikkerveer gaf niet op en had daarna zelfs een strafschop moeten krijgen. Sylvester brak door het strafschopgebied binnen en werd van achter geraakt, maar mogelijk omdat de struikelende speler met veel moeite toch overeind bleef ging de bal niet op de stip. Toch kwam voor rust alsnog de aansluitingstreffer. Bij een overname kwam de bal bij Mike terecht, die vervolgens Sylvester de diepte in stuurde oog in oog met de Spartaanse doelman. Sylvester faalde niet en liet de keeper kansloos achter waardoor we met een 1-2 achterstand de rust in gingen. Mede omdat een andere mogelijkheid waarbij Joshua in een duel richting doel kon gaan, maar er plotseling werd afgefloten voor een blessure behandeling van een Spartaan speler ergens anders op het veld.

In de rust bespraken we het feit dat Spartaan absoluut de betere ploeg was, maar gezien de zeer onnodige 0-1 en het feit dat we een strafschop hadden moeten krijgen, waren we zeker niet kansloos geweest. Het was immers niet zo dat Spartaan het doel van Slikkerveer ruimschoots onder schot had genomen. De 2de helft moesten we dan ook doorgaan op de ingeslagen weg. De 1-2 vasthouden en dan op het einde proberen om alsnog een gelijkspel te forceren.

De 2de helft bleef het beeld ongeveer zoals de eerste helft. Spartaan was ook nu de bovenliggende partij en Slikkerveer moest wachten op de ruimte en zoeken naar een gaatje om de gelijkmaker te forceren. De eerste kans hierop was voor Joshua die van ver richting de keeper af kon gaan, maar helaas wist de Spartaanse verdediger optijd te herstellen, of hadden we iets eerder moeten durven schieten. Uit een latere aanval van Spartaan vergaten we weer op het middenveld in te grijpen, waarna Spartaan ten aanval trok en uiteindelijk aan de rechterkant keeper Kevin omspeelde en de bal terughaalde. Vanuit een lastige hoek wist de aanvaller de bal alsnog in het doel te schieten en de 1-3 op het scorebord te zetten.

Na de 1-3 probeerde Slikkerveer nog de aansluiting te zoeken, maar een vrije trap werd hoog over geschoten en een andere vrije trap van Danijal ging goed op doel, maar werd door onze eigen speler uit het doel gehouden. Helaas hadden we niet het grote geluk aan onze zijde om de hele kleine kans op een gelijkspel of overwinning te pakken. Uiteindelijk werd het dan ook nog 1-4 en 1-5 in de laatste 5 minuten van de wedstrijd, omdat we in onze eigen strafschopgebied werden afgetroefd op scherpte, maar dit was slechts voor de statistieken.

Het grootste verschil tussen beide teams was goed zichtbaar in baltempo, positiespel, handelingssnelheid en een stukje scherpte. We wisten dat dit een hele zware pot zou worden tegen een ploeg bestaande uit alleen maar tweede jaars D-spelers, waarvan er 10 door de KNVB zijn geselecteerd en 7 door zijn naar de 2de ronde. Bij Slikkerveer speelt 1 tweede jaars speler bij de KNVB, maar ook hij is door.

Na afloop van de wedstrijd vertelde de trainer van Spartaan nog dat hij 2 spelers rust had gegeven, maar een derde speler niet rust had gegeven vanwege de prestaties van Slikkerveer. Een mooi compliment voor onze boys, die ondanks de zeer terechte nederlaag met opgeheven hoofd het veld mochten verlaten. Ze mogen trots zijn op de behaalde reeks van 14 ongeslagen duels en zullen zich nu volop moeten richten op de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Deze strijd zal ook erg zwaar worden, maar met de juiste instelling en spel van dit seizoen moeten ze daar wel voor gaan!