Cursus Pupillentrainer voor trainers sv Slikkerveer

Geplaatst op: 14-07-2013

Komend seizoen willen we voor geinteresseerde jeugdtrainers een deelname aan de officiele KNVB cursus organiseren.

Doel en inhoud:
De opleiding Pupillentrainer geeft kennis en inzicht om jeugdige voetballers in de leeftijd van 5 tot 13 jaar te trainen en coachen. In de praktijk leert de cursist hoe kinderen kunnen leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en in coaching vorm kan geven.

Onderwerpen:

• Het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen
  • Kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen
  • Jongens- en meisjesvoetbal
  • Leiding geven aan jeugdspelers

Organisatie:
De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan daarin centraal en worden ondersteund in hun leerproces. De cursisten voeren tijdens de opleiding in de praktijk opdrachten uit die worden vastgelegd in een logboek(portfolio). De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel, met veel praktijk, bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur en wordt op avonden gegeven en zelfstudie.

Het ervaringsdeel bestaat uit:

het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van pupillen (minimaal 6 trainingen en 3 wedstrijden). Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en de producten hiervan worden verzameld in het portfolio. De deelnemers die aan de gestelde eisen voldoen, ontvangen een diploma.

Op dit moment zoeken we nog naar trainers voor E7,F2,F4,F5

Kosten

De kosten voor deze cursus worden door de Stcihting Jeugdsponsor van sv Slikkerveer voor hun rekening genomen. De enige voorwaarde is dat degene die de cursus afrond minstens 3 seizoenen als jeugdtrainer actief is bij sv Slikkerveer. Geinteresseerden kunnen zich per email opgeven aan Marcel Kerssies (secrjeugd@svslikkerveer.nl) onder vermelding van Naam, Telefoonnummer, Geboortedatum en indien bekend KNVB lidmaatschapsnummer. Ook personen die eventueel een van de E/F elftallen onder hun hoede willen nemen kunnen zich via dit mailadres melden

Natuurlijk willen wij de Stichting Jeugdsponsor bedanken voor het mogelijk maken van deze cursus!