Let op: Zondag 8 december 2019: 14.00 uur Slikkerveer 1 - HOV/DJSCR 1

C1 / JO15-1 werkt aan teambuilding

Geplaatst op: 18-11-2019

De mannen van de JO15-1 presteren de afgelopen weken heel wisselend op de wedstrijddagen. Op de trainingen wordt over het algemeen goed en hard getraind, maar het komt er niet altijd uit tijdens de wedstrijden.

Voor afgelopen zaterdag stond er daarom een dagvullend programma op de planning. Het is heel belangrijk dat de mannen elkaar, ook buiten het voetbal om, beter leren kennen en samen plezier kunnen maken.

De dag begon met de wedstrijd tegen DCV. Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. De eerste helft waren wij de eerste 20 à 25 minuten goed en deden de jongens de dingen die zij al weken laten zien op de trainingen. Dit resulteerde dan ook in een meer dan terechte 2-0 voorsprong door twee goals van Armin. Nog vóór rust maakte DCV echter de aansluitende 2-1. Bij DCV stond een meisje linksback die echt de baas op het veld was en die heel veel van onze aanvallen onschadelijk heeft gemaakt. De jongens waren het hier mee eens, al was het wel extra pijnlijk om toe te geven aangezien het een meisje betrof. Het enige wat ze na de wedstrijd zeiden was dat ze hele mooie ogen had. Misschien waren ze daardoor zodanig afgeleid en was dat de reden van de matige tweede helft.

Het normale niveau werd in de tweede helft verre van gehaald en het was de slechtste helft van onze kant dit seizoen. Uiteindelijk hebben we 2-3 verloren. We zullen hiervan moeten leren om dit niet nog eens te laten gebeuren. En dit was ook meteen weer even een goede les ‘Hoe om te gaan met teleurstellingen’. Samen winnen is ook samen verliezen en voor sommige jongens valt hier ook nog veel winst te behalen.

Na de teleurstelling te hebben verwerkt in de kantine van Slikkerveer, onder het genot van patat, kippenvleugels en een drankje, hadden wij deze zaterdag ook een middagprogramma. Wij zijn met het hele team en een aantal ouders naar de Theetuin in Rijsoord gegaan om gezellig te gaan bowlen. De sfeer zat er goed in op de drie bowlingbanen! Een prima manier om het teamgevoel te versterken. De vader van Rahul, Rakesh Fatingan heeft de patat, drank en het bowlen gesponsord. Hiervoor willen wij hem uiteraard hartelijk bedanken.

Het was mooi om te zien hoeveel plezier de mannen van de JO15-1 hadden en hoe fanatiek ze waren. Hopelijk kunnen ze deze spirit de komende weken doortrekken.

De jongens, ouders en de trainers zijn allemaal erg enthousiast geworden van deze middag. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Wij zijn al bezig om een volgende dag te plannen.

Marcel & Littie