Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

B1 wint OVV’s Snerttoernooi

b1-wint-ovvs-snerttoernooi

Geplaatst op: 13-01-2016

Op zaterdag 9 januari speelde Slikkerveer B1 het traditionele ‘Snerttoernooi bij OVV in Oostvoorne. Om 08:30 uur reisde B1 met een dertien-koppige selectie af naar OVV, waar het vier wedstrijden van 30 minuten zou afwerken tegen respectievelijk: Papendrecht B1, OVV B1, de Alblas B1 en Xerxes DZB B1. Naast de mooie eerste prijs (drie uitstekende Kelme voetballen en een ballennet) waren er ook mooie individuele prijzen te winnen. Toen de trainers vertelde dat de spelers op de prijsuitreiking moesten wachten omdat dit misschien wel eens gewonnen zou kunnen worden, leverde dit een hard gelach op in de kleedkamer naast ons. Niet geheel toevallig zat Slikkerveer A1 in die kleedkamer, maar daar zullen we later in dit verslag op terug komen.

Slikkerveer B1 – Papendrecht B1 0-1

Om 10:00 uur trad B1 aan tegen Papendrecht B1. Op het zware en moeilijk bespeelbare grasveld had Slikkerveer het betere van het spel en kon het in het eerste kwartier al twee kansen noteren. Helaas wisten Chevilio en Oussama het net niet te vinden. Slikkerveer B1 bleef de betere en de tegenstander kon alleen gevaarlijk worden via een lange bal naar hun boomlange spits of een dieptepass naar de snelle speler op de rechterflank.
Nadat Slikkerveer een vrije trap vanaf de zijkant niet wist te verzilveren, was het Papendrecht dat bij een counter hun eerste mogelijkheid wel wist te verzilveren. Het was de rechter buitenspeler die zijn individuele actie met een hard schot in de korte hoek binnen zag vliegen.
Slikkerveer kon geen vuist meer maken en bleef met lege handen achter. Geen goed begin van het toernooi, maar nog drie wedstrijden te gaan.

Slikkerveer B1 – OVV B1 2-1

Na een pauze van een half uur moest Slikkerveer aantreden tegen de gastheer, OVV B1. Wederom op veld 3 begon OVV prima en kreeg het al heel snel de kans op een 1-0 voorsprong. Na een hoge voorzet vanaf de rechterkant leek het erop of de spits de 1-0 kon binnentikken, maar gelukkig voor Slikkerveer was Lars zeer attent en haalde de bal uitstekend van de  doellijn.
In de tegenaanval kwam Slikkerveer op voorsprong. Via het middenveld werd spits Oussama vrijgespeeld en hij vond op zeer fraaie wijze de linkerkruising te vinden, 1-0. Slikkerveer oogde wat vrijer en werd sterker. Dit leverde na een kwartier de 2-0 op. Op bijna identieke wijze werd Oussama voor de tweede keer vrijgespeeld en op dezelfde fraaie wijze vond hij wederom dezelfde bovenhoek, 2-0.
Slikkerveer leek het wel prima te vinden, waardoor OVV terug kon komen in de wedstrijd. Er was nog 5 minuten te spelen toen OVV terug kon komen in de wedstrijd. Het was een middenvelder die de bal op randje 16 ongehinderd binnen kon schieten. OVV rook bloed en ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, maar Slikkerveer hield eenvoudig stand en boekte zo de eerste overwinning.

Slikkerveer B1– de Alblas B1 1-0

De uitslagen op de andere velden waren gunstig en dus kon Slikkerveer bij winst uitstekende zaken doen. Het fysieke Alblas kon geen moment in de wedstrijd komen. Slikkerveer had de touwtjes stevig in handen en het was een wonder dat het pas na 20 minuten 1-0 werd. Mauro na een onderschepping Juwel alleen voor de keeper en hij rondde keurig af, 1-0. Nog voor de 1-0 miste Chevilio een grote kans en na de 1-0 wisten ook Edwin en Cemal alleen voor de keeper niet te scoren. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het alsnog bijna 1-1, maar doelman Sem voorkwam dit met een prima ingreep.
Een lange pauze van een uur en twintig minuten volgde en in de tussentijd bleek al dat de laatste wedstrijd van doorslaggevende rol zou zijn. Slikkerveer stond met 6 punten bovenaan in de poule. Xerxes DZB volgde met 5 punten én nog geen goals tegen. Papendrecht stond op plek 3 met 4 punten. Bij winst zou Slikkerveer toernooiwinnaar zijn, bij winst voor Xerxes zouden zij er vandoor gaan met de 1e prijs, maar bij een gelijkspel zou Papendrecht nog op plaats 1 terecht kunnen komen.

Slikkerveer B1 – Xerxes DZB B1 1-0

Beide ploegen kennen elkaar. In de voorbereiding van dit seizoen werd al tegen elkaar geoefend en dit werd na een spannende uiteindelijk 4-3 in het voordeel van Xerxes. In het bekertoernooi kwam Xerxes op bezoek bij Slikkerveer en ook hier wisten zij met een overwinning huiswaarts te keren, 0-2.
Slikkerveer startte de wedstrijd wervelend en na een halve minuut stond het al 1-0. Een diepe bal vanaf ons middenveld kwam terecht bij spits Oussama en op een werkelijk schitterende wijze passeerde hij de doelman van Xerxes. Absoluut het mooiste doelpunt van dit toernooi.
Xerxes, dat over een aantal prima spelers beschikt, probeerde de aanval te zoeken, maar verdedigend stond Slikkerveer uitstekend. Het harde werken en het als team fungeren is een prestatie van grote klasse. Aanvallend kon Slikkerveer niet tot grote kansen komen, maar het bleef de gevaarlijkste ploeg. Na een kwartier kon werd Juwel de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman af. Op het moment van schieten kwam de keeper met een vliegende tackle in en schopte Juwel hard op het hoofd. Gelukkig voor hem had het geen gevolgen, behalve de schrik en hoofdpijn. Helaas had de scheidsrechter een eerdere handsbal geconstateerd en werd de goal afgekeurd.

De wedstrijd liep tegen het einde en Xerxes werd wat gevaarlijker.  De grootste kans was voor de nummer 9. Na een individuele actie ging hij keeper Sem voorbij en kon hij de bal in een leeg doel schuiven. Iedereen dacht dat de gelijkmaker op het scorebord kwam, maar met een uiterste krachtinspanning wist Bradley met een geweldige sliding de bal van de lijn te halen. In de laatste minuut kreeg Xerxes nog een vrije trap te nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. De bal viel via de kluts tussen Sem en de spits van Xerxes. Sem gooide zich met gevaar voor eigen leven voor de bal en wist met deze uitstekend redding de winst veilig te stellen. De harde trap die ook hij tegen zijn hoofd kreeg deed iedereen even schrikken, maar gelukkig viel bij hem de schade ook mee.

Zo won Slikkerveer  B1 het toernooi bij OVV en begon het 2016 uitstekend. De complimenten voor de wijze waarop Slikkerveer de gehele dag een team is geweest. Zowel binnen het veld als buiten het veld is er daardoor een dikke overwinning geboekt!
Toen iedereen gereed was en ook de laatste wedstrijden uit de poule voor de A-junioren gespeeld waren volgde de prijsuitreiking. Na een dankwoord aan alle sponsoren, scheidsrechters en vrijwilligers, volgde de individuele prijzen. Als eerste werd de beste speler gekozen en mede door drie heerlijke goals werd gekozen: onze nummer 9: Oussama Aamarouk, gefeliciteerd.

De volgende individuele prijs was beste keeper van het toernooi. Mede door een aantal belangrijke reddingen, waaronder de belangrijke redding in de laatste wedstrijd werd Sem Plaisier tot beste keeper van het toernooi uitgeroepen.

Na een dankwoord van Jesse Ringlever en Chevilio Halden aan de organisatie van het toernooi, ging Slikkerveer er dus vandoor met drie mooie Kelme voetballen en twee individuele prijzen. Er was dus sprake van een zeer geslaagd toernooi.

Rest mij nog Cemal en Lareno van B2 voor het meedoen en inzet! Top gedaan!Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x