Let op: Zondag 8 december 2019: 14.00 uur Slikkerveer 1 - HOV/DJSCR 1

A2 gaat voor teambuilding boksen

Geplaatst op: 28-11-2019

Op zaterdag 16 november had A2, of beter JO19-2, een dag vrij in het speelprogramma. Voor de teambuilding en om voor bereid te zijn voor de nog komende pittige wedstrijden was er een ingelaste training: een boksclinic (gesponsord door Xperi).

Bij Skanders in Ridderkerk aan de Noordenweg, zit een mooie boksschool. Onder leiding van een professionele bokstrainer hebben we kennis gemaakt met de bokssport. De warming up was bijzonder pittig. Nodige zweet en ons uithoudingsvermogen werd aangesproken.

Er werd gestart met de basis: voetenwerk, verschillende technieken en stoten bij boksen, houding en verdedigen. Eerst op elkaar voorzichtig verkennen en later bij de ‘boxing bags’. Hier konden we helemaal los gaan en op tempo verschillende stoten maken. Afgesloten werd er in de ring, wedstrijden één tegen één. Al met al super geslaagd.

Arjan Heinsman & Bas Hagendijk